Bozbey: Beklentimiz Avrupa düzeyinde demokrasi ve özgürlük

Nilüfer Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Nilüfer “Barış Meclisi”nde gerçekleşti. Gündeme geçmeden önce konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, genel seçimleri değerlendirerek, kurulacak olan hükümetten demokrasi, özgürlük ve insan hakları konusunda beklentilerinin olduğunu söyledi.

‘Demokrasi olmazsa olmazımız’

Genel seçimin huzurlu ve güven ortamında geçtiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bunun için halkımıza teşekkür ediyorum. Netice itibariyle demokrasi çok önemsediğimiz ve her zaman da vurgu yaptığımız bir konudur. Bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır. Bizim için hava, su ve ekmek kadar önemli olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Bu anlamda demokrasi kuralları içerisinde halkımızın kullanmış olduğu tercihler sonucunda iktidar partisi yüzde 50’ye yakın oy almıştır. Kendi adıma ve meclis adına iktidar partisini kutluyorum. Bundan sonra da Türkiye’deki demokrasi anlayışının, özgürlüklerin ve insan haklarının gelişmesine katkı sağlayacaklarını, bu konuda destek vereceklerini hatta yasal düzenlemelerle de ülkemizdeki sorun olan bu konularda çok önemli adımlar atacaklarına inanıyoruz. Bunu halk olarak bekliyoruz. Neticede bizler Avrupa’daki bizim gibi aynı ölçüleri taşıyan, aynı duygu düşüncelere sahip olan, inançlarımız farklı olsa da insan ölçeğinde aynı olduğumuz o insanlarla her konuda özgürlükler, insan hakları ve demokrasi konusunda aynı düzeye gelmeyi arzu ediyoruz. Bu bizim talebimizdir ve inançla takip edeceğimiz duygulardır” dedi.

Kurulacak olan hükümetten Türkiye’nin önünü açarak, Türkiye demokrasisinin, insan hakları ve özgürlüklerinin batıdaki düzeye yükselmesini sağlayacak anlayışları ortaya koymasını beklediklerini belirten Başkan Bozbey, “Bu anlayışlar ortaya konduğu müddetçe yapılan bu uygulamaları alkışlayacağımızı söylemek istiyorum. Çünkü insan onuruna yaraşır bu davranışları gösteren her kimse onları takdir ederiz, alkışlarız, alkışlayacağız da” şeklinde konuştu.

‘Huzur ve güven ortamı oluşmalı’

Türkiye’de huzur ve güven ortamının sağlanması konusunda hükümetten beklentilerinin olduğunu ifade eden Bozbey, “Maalesef yitirdiğimiz canlar ve yitirdiğimiz şehitlerimiz oldu. Bundan böyle bunların olmaması konusunda her türlü duyarlılığı ve güven ortamının oluşması konusunda hükümetten çok daha fazla adım atmasını bekleyeceğiz. Bu da bizim insan olarak hakkımızdır diye düşünüyorum. Yarına güvenle bakmamızın, özgürlükler, demokrasi ve insan hakları açısından da son derece önem arz ettiğini paylaşmak istiyorum. Eğer birey olarak biz yarına güvenemezsek yarına eğer farklı bakış açısı geliştirirsek işte o zaman insan olmaktan çıkabiliriz” dedi.

Yargı ve emniyet mensuplarına güvenin tesis edilmesi, güven ortamının oluşturulması için de düzenlemelerin yapılmasını beklediklerini söyleyen Başkan Bozbey, hükümetin tüm bu adımları atması durumunda Türkiye’nin çağdaş toplumlar seviyesine bir adımdan daha fazla yaklaşmış olacağını belirtti.

‘Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin görevi’

Atatürk ve silah arkadaşlarının emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkmanın ve demokrasiyle taçlandırmanın, ilelebet muhafaza ederek gelecek kuşaklara aktarmanın herkesin görevi ve sorumluluğu olduğunu vurgulayan Bozbey, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını hiçbir zaman unutmadan, onların bıraktıklarının üzerine ne ilave koyarsak, Cumhuriyet o denli güçlenecektir. Katkısı olanlara ve destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘Aziz Nesin’ ismi Nilüfer’de yaşatılacak

Başkan Bozbey’in konuşmasının ardından, Nilüfer Belediye Meclisi olağan toplantısına geçilerek gündem maddeleri görüşüldü. Birçok maddenin karara bağlandığı Meclis’te, doğumunun 100. yılında Aziz Nesin için de önemli bir karar verildi.  Nilüfer Belediyesi’nin 2015 yılını Aziz Nesin Yılı ilan etmesi çerçevesinde, Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Heybetli Sokak’ın isminin ‘Aziz Nesin Caddesi’ olarak değiştirilme talebi Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyelerinin ret oylarına karşın CHPli meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.