Demokrasi anlayışının ürünü Ortanca Parkı açıldı

Nilüfer Belediyesi, demokrasi anlayışının ürünü olan yeni bir projesini daha düzenlediği törenle halkın hizmetine sundu. İhsaniye Mahallesi’nde 5 bin 600 metrekarelik alanda yapılan Ortanca Parkı ve Koşu Yolu hizmete açıldı.

Daha önce 2 bin 200 metre kare olan park, eklenen yeni alanla birlikte yepyeni bir çehreyle Nilüfer’e kazandırıldı. Basket sahası ve daha önce bulunan oyun grupları, yürüyüş yolu revize edilen Ortanca Parkı, yapılan ilave alanla 5 bin 600 metre kare toplam alana ulaşarak kent içinde nefes alınacak bir mekân oldu.

2 bin 700 metrekare yeşil alan ve 250 metre koşu yoluna sahip park, spor aletleri, 100 metrekarelik oyun havuzu, modern oyun gruplarıyla İhsaniye Mahalle Komitesi kararıyla demokrasi anlayışının bir ürünü olarak tasarlandı.

Farklı bir temayla yapılan park iki farklı yürüyüş yolu ile de dikkat çekiyor. Parkın bir diğer özelliği de aydınlatmasının güneş enerjisiyle yapılması. Parka yerleştirilen paneller aracılığıyla gece aydınlatması güneş enerjisiyle yapılacak.

İhsaniye Mahallesi’ne nefes aldıracak parkın açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları, daire amirleri, İhsaniye Mahalle Komitesi üyeleri ile çok sayıda mahalle halkı katıldı. Mahalle Muhtarı Selami Cengiz, Mahalle Komitesi Başkan Yardımcısı Abdullah İlhan’ın açılış konuşmasının ardından Başkan Bozbey söz aldı.

Mahalle komitesi kararıyla

1 Kasım seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Bozbey, bir an önce özlenen demokrasi, huzur ve güven ortamına kavuşulmasını arzu ettiğini belirtti.

Demokrasinin ekmek kadar, su kadar toplum için gerekli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Demokrasinin olmadığı toplumlar çıplaktır. Bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde, barış içerisinde yaşamak sözle değil, yaşama geçirerek olur. ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla değil, yaşadıkları kentte, sokakta, yurttaşın talebini dikkate alarak hizmetleri gerçekleştirirseniz olur. İhsaniye Mahallemizde, bizim, Mahalle Komiteleri ile, yerelden yeşertmeye çalıştığımız demokrasi kültürü nasıl meyvesini verdi biliyor musunuz? Biz burada, Ortanca Parkı’nı katılımcılık esasıyla yaşama geçirerek Türkiye’de bir ilke daha imza attık” dedi.

Otopark yerine park istediler

Ortanca Parkı’nın hikâyesi hakkında bilgiler veren Başkan Bozbey, ilk planda parkın alt kısmının otopark olarak düzenlenmesini öngördüklerini ancak İhsaniye Mahalle Komitesi’nin bunu istemediğini belirterek süreci anlattı. Bozbey, Mahalle Komitesi üyelerinin ‘Bizim otoparka ihtiyacımız yok’ demeleri üzerine Ekim 2013’teki Belediye Meclis toplantısında planı Mahalle Komitesi’nin görüşü doğrultusunda değiştirdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Yani, Nilüfer Belediye Meclisi, vatandaşların Mahalle Komitesi aracılığı ile aldığı kararı uygulayarak yerel demokraside bir ilke daha imza attı. Böylelikle, Nilüfer’de yerel demokrasinin güçlenmesi amacı ile kurulan Mahalle Komiteleri, meclis kararı ile plan değişikliğinde belirleyici rol oynayarak, doğrudan yönetime ortak oldu. Demokrasi uzun soluklu bir yolculuk, sabırla, pes etmeden ve büyük emekle bu yolculuğu tamamlayabiliriz. O nedenle, Ortanca Parkı, bu yolculukta başarının somut örneğidir.”

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve İhsaniye Mahalle Komitesi üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti. Bozbey daha sonra mahalleliyle birlikte parkı gezerek incelemelerde bulundu.