Nilüfer ile Bansko arasında dostluk pekişiyor

Bansko Belediye Başkan Yardımcısı, Bansko Oteller Birliği Başkanı ve Bulgaristan Oteller Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Malin Bistrin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Naci Kale de yer aldı.

Nilüfer ile Bansko arasında dostluğun pekiştirilmesi, kültürel, sosyal ve turizm alanında ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirten Bistrin, kardeş kent olmak istediklerini söyledi.

Bistrin “Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını takip ediyorum. Nilüfer, her yönüyle zengin ve örnek bir kent. Kültürel, sosyal, turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz. Bu anlamda her zaman işbirliğine hazırız. Yakın zaman içinde kardeş kent olma adına ilk adımların atılmasını istiyoruz” dedi.

Bansko’nun, Doğu Avrupa kayak merkezlerinin başkenti olduğunu belirten Bistrin, “Doğu Avrupa’nın 1. , Avrupa’nın 4. modern kayak merkezine sahibiz. 11-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan, olimpiyat ve dünya kayak şampiyonlarının da açılışına katılacağı, Bansko Kayak Merkezi yeni sezon açılışında sizleri de aramızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bulgaristan’da yapılan son yerel seçimlerde Bansko Belediye Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Malin Bistrin’i kutlayan Başkan Bozbey de, kardeş kent olma yolunda ilk adımların atılacağını belirtti. Bozbey, ziyaretinden dolayı Bistrin’e teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.