Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri ünlü yazar ve şairleri ağırlıyor

Nilüfer Belediyesi alanında büyük başarıları imza atmış, ünlü yazar ve şairleri konuk etmeyi sürdürüyor. Kasım ayı içinde çağdaş edebiyatın önemli temsilcileri ve kendine özgü renklerini taşıyan değerli şairlerin konuk olacağı söyleşilerin yanı sıra, “2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin” etkinlikleri kapsamında çeşitli buluşmalar da düzenleniyor.

Zülfü Livaneli Edebî Kazılar’da

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında besteleri ve kitaplarıyla Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da sayısız ödül alan Zülfü Livaneli okurlarıyla buluşacak.

Romanları otuz dilde yayımlanan, müzisyen ve edebiyatçı kimliğinin yanı sıra politik çalışmalarıyla da tanınan Zülfü Livaneli, 12 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirilecek Edebî Kazılar söyleşisine katılacak. Zülfü Livaneli ile Edebî Kazılar söyleşisi, yazar ve eleştirmen Feridun Andaç'ın kolaylaştırıcılığında gerçekleşecek.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri 17 Kasım’da da döneminin önemli şairlerinden Süreyya Berfe’yi konuk edecek. Şairin Şiir Evreni Söyleşisi’ne katılacak olan Berfe, konukları şiir dünyasının büyülü yolculuğuna çıkaracak. Selahattin Yolgiden'in kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek söyleşi, 17 Kasım Salı 19.00'da Şiir Kütüphanesi ev sahipliğinde, Nâzım Hikmet Kültürevi'nde düzenleniyor.

Ahmet Büke öğrencilerle buluşacak

“Çocuklara Kitap Söyleşileri” etkinliği kapsamında da çağdaş edebiyatın önemli öykücülerinden Ahmet Büke Nilüfer Belediyesi tarafından konuk edilecek. Ahmet Büke, 17 Kasım Salı günü Nâzım Hikmet Kültürevi ve Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenecek iki ayrı oturumda ortaokul öğrencileriyle buluşacak.

Metin Altıok’un kızı geliyor

Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden şair Metin Altıok'un kızı, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Sivas Katliamı’nda yaşananlar ve sonrasını konuşmak üzere Nilüfer'e geliyor.

“UnutMADIMAKlımda” adıyla gerçekleşecek söyleşi, 2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin etkinlikleri kapsamında, 19 Kasım Perşembe 20.00'da Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştiriliyor.

Aziz Nesin’in Bursa Günleri adlı eserin yazarı, Bursa’da yaşayan yayıncı Fehmi Enginalp da 2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide gençlerle buluşuyor. Aziz Nesin’in Bursa’daki günlerinin konuşulacağı söyleşi, 19 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Akkılıç Kütüphanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.