Nilüfer’de Küba rüzgârı esti

Nilüfer Belediyesi düzenlediği etkinliklerle halkı farklı müziklerle buluşturmayı sürdürüyor.  Bu defa Nilüfer’de Küba rüzgârı esti. Nilüfer Belediyesi ve Küba Dostluk Derneği iş birliğiyle BAOB Oditoryum’da düzenlenen konserde Diana Rosa Cardenas ve Yiğit Özatalay performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Daha önce de Bursa’da konser veren genç soprano Diana Rosa Cardenas, piyanist besteci Yiğit Özatalay ile birlikte İstanbul Süreyya Operası’nda prömiyer yaptığı projeyle ilk kez Nilüfer’de sahne aldı.

Konserde Küba ve Latin Amerika halk müziklerinin yanı sıra Kurt Weill, Hans Eisler, Fazıl Say ve Yiğit Özatalay’ın besteleri de seslendirildi. Gecede Türkçe parçalar da söyleyen Diana Rosa Cardenas büyük alkış aldı.

Paris’teki terör saldırılarını da lanetleyen sanatçılar, seslendirdikleri Fransızca şarkıyı saldırılarda yaşamını kaybedenlere adadı.

Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Vekili Ali Kızılkaya sanatçılara çiçek vererek kutladı.