Oryantiring Yarışları’nda ödüller sahiplerini buldu

Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. Kademe Oryantiring Yarışması, Gölyazı’da yapılan sprint müsabakalarıyla son buldu.

27 Kasım Cuma günü Uludağ Üniversitesi’nde başlayan Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. Kademe Oryantiring Yarışması’nın ikinci günü Hüseyin Alan’da Klasik Mesafe Yarışı ile devam  etti. 3 gün süren yarışların son ayağı Gölyazı’da yapıldı. Gölyazı’da geniş katılımla gerçekleşen yarışlar kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Farklı yaş gruplarından sporcular, uzman haritacılar tarafından yerleştirilen hedefleri, en az hatayla en kısa sürede bulabilmek için büyük çaba gösterdi. Bulgaristan’dan ve Türkiye’nin farklı  illerinden yaklaşık bin 600 sporcu organizasyonda boy gösterdi. 36 kategoride toplam 3 günde 3 bini aşkın yarışmacının mücadele ettiği yarışlar sonunda dereceye girenler Gölyazı Kültürevi’nde düzenlenen törende ödüllerine kavuştu. Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu’nun da konser verdiği kupa töreni renkli anlara sahne oldu.

Bozbey: Dostluk kazandı

Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu da katıldı. Spor kenti Nilüfer’in yeni bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını vurgulayan Başkan Bozbey, “Burada dostluk kazandı. Emeği geçenleri gönülden kutluyorum. Sporun kenti Nilüfer’de tüm branşlara destek vermeye çalışıyoruz. Yeni tanıştığımız oryantiring sporuyla ilk organizasyonumuza böyle bir katılım sağlanması mutluluk verici. Umarım gelecek yıllarda daha geniş şekilde geleneksel olarak yapmaya devam ederiz” dedi.

“Yarışlar uluslararası olacak”

Desteklerinden dolayı Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu da, “3 gündür Nilüfer’de çok renkli organizasyona imza attık. Terör saldırısında ölen Dilay-Cem Kerman çifti bizi burada bir araya getirdi. Onlar da inanıyorum ki şimdi burada. Bulgaristan’da katılımcılarla yarışlarımız daha renkli hale geldi. Gelecek yıl uluslararası boyuta taşımak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Tören sonunda Başkan Bozbey ve Çolakoğlu dereceye girenlere kupa, madalya ve para ödüllerini verdi. Yarışlarda Nilüfer Belediyesi adına mücadele eden Zabıta Müdürlüğü ekibinden Ö. Ziya Acemoğlu ve Yunus Yazıcı da derece yaparak ödül almaya hak kazandı.

Törende, oryantiring yarışlarında tanışarak evlenen ve terör saldırısında hayatlarını kaybeden Dilay-Cem Kerman’ın ailelerine de günün anısına plaket verildi.