Geri dönüşüm için 20 yıldır kapı kapı dolaşıyorlar

Nilüfer’de geri kazanımların toplanması için 21 Şubat 1995 tarihinde İhsaniye Mahallesi’nden başlayan eğitimler, başlangıcının 20. yılında İhsaniye Mahallesi’nde teşekkür ve tanıtım eğitimleriyle devam ediyor. Her yıl Nilüfer’in bir mahallesinde düzenlenen geri kazanım eğitimleri bu yıl 6 kişilik ekip tarafından İhsaniye Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kapı kapı eğitimler sonucunda 6 bin 190 haneye ve 310 esnafa geri kazanım hakkında bilgilendirme yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde toplam 32 bin 237 kişiye geri dönüşüm kutusu, poşeti ve bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kapı kapı yapılan eğitimlerin yanı sıra katılımcı yönetim anlayışıyla oluşturulan Mahalle Komiteleri’ne ve ilçede bulunan okullara da gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması hedefiyle geri kazanım konusunda eğitimler veriliyor.