“Mavi’nin Mutluluğu”nu çocuklara anlattı

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’ne ilgi her geçen gün artıyor. Türk sanatçıları tanıtıcı ve çocukları resim yapmaya özendirici, özgün öyküler yazan Simla Sunay, ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin konuğu oldu. Nazım Hikmet Kültürevi ve Misi Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı etkinliğe yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Çok yönlü sanatçı Bedri Rahmi Eyüboğlu’nu konu aldığı “Mavi’nin Mutluluğu” adlı öykü kitabını çocuklarla birlikte yorumlayan Simla Sunay, miniklerin merak ettiği soruları da yanıtladı. “Bedri Rahmi’yi başkahraman olarak ele almak, onu günümüze getirmek ve yeniden canlandırmak çok heyecan vericiydi” diyen Sunay, Eyüboğlu’nun yaşamını “Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu” sunumuyla da çocuklara anlattı.

Misi Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen söyleşide ise Sunay, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Sanatı tarif etmek zorunda olsam oyundur derim” sözünü miniklerle paylaşarak, Bedri Rahmi’nin eserlerini ve hayat hikayesini çocuklarla paylaştı. Miniklere “Bedri Rahmi’nin çırağı olmak ister misiniz?” diye soran Sunay çocuklarla birlikte resim yaptı. Miniklerin hayal dünyasını ve yeteneklerini geliştirdikleri etkinlikte, çocuklar öykücü Simla Sunay’la birlikte renkli bir gün geçirdi.

Sunay, etkinliğin sonunda “Mavi’nin Mutluluğu” kitabını çocuklar için imzaladı.

Kültür – sanat kenti Nilüfer’de kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da söyleşi ile çocukların dünyasını zenginleştiren Sunay’a teşekkür etti.