Nilüfer Belediyesi Huzurevi Dernek’le güçlendi

“Nilüfer Belediyesi Dayanışma ve Huzurevini Yaşatma Derneği”nin kurulmasıyla da Huzurevi’nin gereksinimlerinin karşılanması için önemli bir adım atıldı.

Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla ilçeye kazandıracağı huzurevinin açılması için artık gün sayılıyor. Çevre düzenlemesini ve arsa teminini Nilüfer Belediyesi’nin üstlendiği Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin 2016 yılı içinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor. İşletmesi Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacak olan huzurevinin gereksinimlerinin karşılanması için de “Nilüfer Belediyesi Dayanışma ve Huzurevini Yaşatma Derneği” faaliyetine başladı. Derneğin amacı ihtiyaç sahibi yaşlı, genç, kadın, engelli ve her durumdaki kişilere maddi ve manevi destek ve yardımda bulunmak” olarak belirtildi. Dernek aynı zamanda huzurevinin bakım ve onarımı ile içinde barınan yaşlıların sağlık, beslenme, dinlenme, ihtiyaçlarını karşılamak, onların hayata bağlanmaları için rehabilite edilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

“Nilüfer Belediyesi Dayanışma ve Huzurevini Yaşatma Derneği”nin Kurucu Başkanı Seden Bozbey, Başkan Yardımcısı Hande Koç, Sayman Bircan Uysal, Sekreter Mete Gökalp ve kurucu üyeler Pınar Yeşilçiçek, Sezen Baştimur, Ayşen T. Doda olarak belirlendi. Dernek yönetimi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de ziyaret ederek hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Dernek Başkanı Seden Bozbey, üye sayısının artırılması için yalnızca Nilüferliler’e değil, Bursa’daki tüm duyarlı vatandaşlara seslendiklerini belirterek, Dernek çatısı altında gerçekleştirilecek etkinliklerle de önemli bir desteğin sağlanmasının hedeflendiğini, böylelikle yalnızca huzurevinde kalan değil, dayanışma kenti Nilüfer’deki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.