Azerbaycan Kültür Derneği’nden Bozbey’e teşekkür

Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şube Başkanı Handan Askeran Ton ve yönetim kurulu üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Ton, Nilüfer Belediyesi desteği ve Azerbaycan Kültür Derneği ile Hollanda Avrasya Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘Savaşların Yaşayan Şehitleri Anne ve Çocuklar’ etkinlikleri hakkında Başkan Bozbey’e bilgi verdi. Bursa’da bu konunun ilk kez işlendiğini belirten Ton, desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e plaket vererek teşekkür etti.

Savaşı yaşamayanların, yaşananları basit gördüğünü ifade eden Başkan Bozbey, “Savaşı yaşayanlar, yaşadığı acıları anlatırsa işte o zaman etkisi daha fazla olur. Savaş çığırtkanlığı yapmak bana göre insanoğlunun en büyük günahlarından bir tanesi. Bugün ülkemizin doğu bölgelerinde yaşananlar, terör hadisesini geçmiş bir olay. Etnik kimlikleri ayıran bana göre insan değildir. İnançlar ve anlayışlar hiç önemli değil. Sıfatlarımız farklı olabilir ama insan olarak değerlerimiz aynıdır. Önemli olan insan olmak” şeklinde konuştu.