Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Enginalp

Demokratik katılımın yaygınlaşması, kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve çok ortaklı yönetim anlayışının sağlanması amacıyla kurulan Nilüfer Kent Konseyi’nde nöbet değişimi oldu. Nilüfer Kent Konseyi’nin 14. Seçimli Genel Kurulu’nda yeni başkan ve yürütme kurulu belirlendi.

Genel Kurul’a Nilüfer Belediye Başkanvekili Nilgün Berk, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman ve Adil Kayaoğlu, Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Şazi Çavuşoğlu bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan adaylığı konusunda alınan karar hakkında da açıklama yapan Şazi Çavuşoğlu ‘Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda aldığımız kararla kendimize yeni bir ilke getirdik. 2 dönem görev yapanların arkadan gelenlerin önünü açmak amacıyla aday olmaması yönünde  karar aldık. Bu kararın tüm sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacağını düşünüyorum. Bu nedenle ben bugün aday değilim. Bugüne kadar çok iyi çalışmalara imza attık, sizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek Nilüfer Kent Konseyi Başkanı ve yönetimine de başarılar diliyorum’ dedi.

Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından Divan Kurulu belirlendi. Divan Başkanlığı’na seçilen Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Aysel Okumuş’un gündem maddelerini oylamasının ardından Başkan seçimine geçildi. Tek adayın olduğu Genel Kurul’da yapılan açık oylama ile Nilüfer Kent Konseyi Başkanlığı’na Fehmi Enginalp seçildi. Enginalp konuşmasında bugüne kadar yaptığı çalışmalar için eski Başkan Şazi Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Fehmi Enginalp ‘15 yıldır Nilüfer’de yaşıyorum, böyle bir ilçede yaşamaktan son derece mutluyum. Bugüne kadar çok başarılı çalışmalara imza atan Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi, Nilüfer’i ülkemizde örnek ilçe haline getirdiler. Vermiş olduğu desteklerden dolayı  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ederim. Bundan böyle hep beraber Nilüfer’in daha nitelikli bir kent haline gelmesi için hiç durmadan çalışacağımıza söz veriyorum’ dedi.

Genel Kurul’da Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na da Akademik Odalar Temsilcisi Gül Sayan Atanur, Meslek Odaları Temsilcisi Aslı Evke Yetkin, Mahalle Muhtarları Temsilcisi Erol Yılmazer, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcisi Burak Hatipoğlu ve Ersegün Sarı, Sendika Temsilcisi Gökhan Aydın, Üniversite Temsilcisi Sebla Arın, üye olarak da Celal Boyoğlu ve Neslihan Binbaş seçildiler.