Nilüfer’de herkes için caz

Kültür sanatın kalbinin attığı kent Nilüfer, ‘İyi bir şey’ diyerek Bursa’da yine bir ilke imza atıyor. Türk ve dünya starlarını halkla buluşturacak olan Uluslararası Caz Tatili Festivali 29 Ocak Cuma günü başlıyor.

Festivale geri sayım sürerken Nilüfer Bando da kentin farklı noktalarında verdiği konserlerle halkı dolu dolu geçecek bu buluşmaya davet ediyor.

Açılış konseri Emin Fındıkoğlu’ndan

Nilüfer’de unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak olan festivalde cazın usta isimleri sahne alacak. Festivalin açılışı cazın duayeni Emin Fındıkoğlu ile Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak.

Açılışın ardından 30 Ocak Cumartesi günü caz meraklılarını muhteşem iki konser bekliyor. Dünyaca ünlü caz müzisyenlerine davuluyla eşlik eden davulcu müzisyen Ferit Odman Quartet 30 Ocak Cumartesi günü saat 18.00’de, yine aynı gün saat 20.00’de hikaye anlatıcısı olarak nitelendirilen ünlü piyanist Ayşe Tütüncü ve Emre Karabulut dörtlüsü Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahne alacak. 31 Ocak Pazar “Kadın, Caz ve Müzik” konulu ilk panel Sevin Okyay moderatörlüğünde saat 14.00’te gerçekleşecek. Şenay Lambaoğlu, Eray Aytimur ve Ayşe Tütüncü, saat 17.00’de Şallıel Bros.& Önder Focan “Funkbook”, saat 18.30’da Şenay Lambaoğlu ve yine aynı gün saat 20.00’de Elif Çağlar Quartet Nazım Hikmet Kültürevi’nde müzik severlerle bir araya gelecek.

İbrahim Maalouf sevenleri ile buluşuyor

21 Şubat’a kadar devam edecek festivalde, etkileyici konserleriyle Türkiye’de çok sevilen trompetin büyük ismi İbrahim Maalouf’ın yanı sıra Tomatito, Omar Sosa/Joo Kraus Duo, Guillaume Perret& The Eelectric, Torsten Goods&Band, Elina Duni&Colin Vallon gibi dünyaca ünlü isimler caz severlerle buluşacak. Nilüfer Uluslararası Caz Tatili Festivali’nde Türk cazının usta isimleri Birsen Tezer, Kerem Görsev Quartet, Jülide Özçelik, Karsu Dönmez, Barış Demirel, Tuluğ Tırpan da konser verecek.

Festivalde ayrıca uzun senelerini haberciliğe verdikten sonra geçtiğimiz yıllarda müzik dünyasına adım atan Banu Güven de caz severlerin karşısına çıkacak. Sevilen sanatçı Atiye de “Çok sevgili caz” adını verdiği konserle izleyicileriyle  buluşacak. Festival kapsamında düzenlenecek seminer ve paneller ile cazın ustaları müzik severlere farklı bir deneyim yaşatacak.

Konserler ve panellerin ağırlıklı olarak düzenleneceği Nazım Hikmet Kültürevi, festival için özel olarak hazırlandı. Ayrıca Podyum Park, Eker Meydan, Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu, Sanat Mahal, 22.02 Görükle Trio Sahneleri de caz noktaları arasında.

24 gün sürecek caz şöleni

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, caz severleri ve şimdiye kadar caz müziği ile tanışmamış olan herkesi bu müzik şölenini kaçırmamaya davet etti. Eker Meydan ve Podyum Park alanlarında düzenlenecek konserlerin ücretsiz olduğunu belirten Başkan Bozbey, salonlardaki konserlerin de 10  TL ile 15 TL arasında olduğunu belirterek “Nilüfer’de herkesi caz müziği ile buluşturmak istiyoruz. Uluslararası Caz Tatili Festivali süresince Dünya ve Türk cazının ustaları 24 gün boyunca 24 performansla bizimle olacak ve içimizi ısıtacaklar. Bize de ‘caz iyi bir şeydir’ demek düşecek” dedi.

Festival türküsü: Ben yemenimi al isterim

Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali’nin özel bir türküsü de var. Anonim Bursa türküsü olan “Ben yemenimi al isterim” Caz Tatili Festivali için Uludağ Üniversitesi’nden Yaşar Kemal Alim’in proje sorumluluğunda İsmet Taşçeşme tarafından aranje edildi. Festival süresince  konserler öncesinde Bursa türküsü, caz yorumuyla müzikseverlerin beğenisine sunulacak.