Calvino’nun Gölgesi Nilüfer’de

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı, Yalçın Savuran, sergi tasarımcısı Esra Tözün ve proje katılımcısı 12 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Nilüferliler yoğun ilgi gösterdi.

Edebiyat ve fotoğrafı bir araya getirerek üretilen eserleri izleyicisiyle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Yalçın Savuran “Biz ne yaparsak yapalım, elimizi attığımız anda her okuma aslında kendi öznel yaşantımızın içine, yani bize çıkar. Yoksa sahte olur ve samimiyet olmaz” şeklinde konuştu.

Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına katılan Başkan Vekili Atakan Çorbacı da kültür sanat kenti Nilüfer’de, başarılı çalışmaları Nilüferliler ile buluşturmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. Nilüfer Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını vurgulayan Çorbacı, “Bu sergiyle sanatçılarımız, edebiyatla görsel sanatların birlikteliğine güçlü bir önerme sundular. Ayrıca 12 farklı sanatçının çalışmalarını bir bütünlük içinde bizlere yansıtan tasarımcı Esra Tözün'e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fotoğrafik Yolculuk

İtalo Calvino’nun 1979 yılında yayınlanan “Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu” adlı romanında yer alan 10 ayrı öykünün hikâyesini kendi bakış açılarıyla fotoğraf karelerine yansıtan, Emine Ay Erol, Fatoş Pekseren, Filiz Bozdere, Gülşah Özerel Yılmaz, Hakkı Arca, Hülya Hacızade, İsmail Şeker, Nevzat Mutlu, Pelin Yılmaz, Selma Mercan, Tuba Erdem ve Zekiye Sayar bu çalışmayla, sergiyi izlemeye gelenleri fotoğrafik bir yolculuğa çıkartıyor.

‘Calvino’nun Gölgesi’ sergisi 27 Şubat 2016 Cumartesi gününe kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ziyaret edilebilecek.