Minareliçavuş Aile Sağlığı Merkezi’ne kavuşuyor

Başkan Burada projesi kapsamında makamını her hafta cuma günleri Nilüfer’in farklı bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kez Minareliçavuş Mahallesi sakinleriyle bir aradaydı. Sabah erken saatlerde mahalle meydanına gelen Bozbey, önce esnafı ziyaret edip hayırlı işler diledi. Minareliçavuş Mahallesi’nde hizmet veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni de ziyaret eden Başkan Bozbey, dernek çalışmaları hakkında sohbet etti.

Dernek ziyaretinin ardından Başkanlık Karavanı’na geçen Bozbey, Minareliçavuş Mahallesi Muhtarı Mehmet Kamil Yıldız ile bir araya gelerek, mahallede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mahalle Komitesi tarafından alınan kararların bir an önce uygulanması için Bozbey’den talepte bulunan Mahalle Muhtarı Yıldız, bölgeye kaçak dökülen hafriyat atıkları konusunda yaşadıkları sıkıntıyı da aktardı.

Mahalleye 112 Acil Servis

Minareliçavuş Mahallesi’nde nüfusun her geçen gün arttığını belirten  Başkan Bozbey de, “Bu mahallemize yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi. En büyük ihtiyaç olan Aile Sağlığı Merkezi için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Bozbey, “Protokolünü imzaladığımız Minareliçavuş Aile Sağlığı Merkezi’ni 2016 yılı içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz” diyerek mahalle halkına da müjdeyi verdi.

Proje hakkında bilgiler veren Başkan Bozbey, “Aile Sağlığı Merkezi, 5 doktor kapasiteli olacak. Merkez bünyesinde 112 Acil Servisi, engelli muayene ve acil müdahale odaları, laboratuvar, gebe izleme merkezi gibi birimler de yer alacak” dedi.

Bozbey NAK’ın Onursal Üyesi oldu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Başkanlık Karavanı’nda Nilüfer Arama Kurtarma  (NAK) ekibini de kabul etti. 2015 yılında yaptıkları çalışmalar ve 2016’da gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi veren NAK üyesi Pınar Bulmuş, Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket ve NAK montu hediye etti. Başkan Bozbey de, gönüllü olarak kurtarma faaliyetlerinde bulunan NAK ekibinin, Türkiye’ye örnek olduğunu kaydederek, “Mahalle Komitesi üyeleri, arama kurtarma gönüllüsü yapılarak, mahallelerde arama kurtarma bilinci oluşturulabilir” şeklinde konuştu.