BUGES sporcularına Başkan Bozbey’den ödül

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) sporcuları, 2015 yılı boyunca katıldıkları çok sayıda müsabakada aldıkları derecelerle Nilüfer’in ve Bursa’nın gururu oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kenti yurt içinde ve yurtdışında başarıyla temsil eden BUGES sporcularını ödüllendirdi.
Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Başkan Bozbey’in yanı sıra Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Abdullah Çetin ile BUGES Başkanı Ali Genç ve sporcuların aileleri de katıldı. Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, büyük başarılar elde eden sporcuları kutladı. BUGES bünyesinde 115 lisanslı sporcu olduğunu belirten Başkan Bozbey, “BUGES sporcularımız atletizm, yüzme, judo, goalball ve futsal gibi branşlarda sadece 2015 yılında ülke çapında 61 madalya kazandı. Futsal takımımız 5 yıldır üst üste Türkiye Şampiyonu olarak, farklı bir rekora daha imza attı. Bu başarılar hepimizi gururlandırıyor. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

Engelsiz bir Nilüfer oluşturmak için çalıştıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, ailelere de seslenerek şöyle konuştu: “Benim çocuğum yapamaz gibi negatif düşüncelerden kurtulun. Ailelerden engelli çocuklarını bizlerle biraraya getirmelerini istiyorum. Biz de kurum olarak çocuklarımızı spor ve sanatla buluşturalım. BUGES sporcularının gösterdikleri başarı herkese örnek olmalı.”  Başkan Bozbey daha sonra katıldıkları müsabakalarda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi.

GESF Başkanı Abdullah Çetin de Futsal şampiyonluk kupasını Başkan Mustafa Bozbey’e takdim ederek, “Engelli sporcuların yetişmesinde verdiği katkı ve engellilerin hayatını kolaylaştıran  çalışmaları nedeniyle sayın Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum. Nilüfer Belediyesi’ni hep yanımızda görmek ve  her zaman desteğini yanımızda hissetmek bizler için büyük bir güvence. BUGES olimpiyatlara ilk kez sporcu gönderme mutluluğunu bizlere yaşattı. Bu başarılar, bu büyük destekle devamlı hale gelecektir” dedi. Törende  BUGES’e destek veren kurumlara da plaket verildi.