İbrahim Maalouf’tan Caz Festivali’ne muhteşem final

Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali’ni düzenleyen Nilüfer Belediyesi halkı, caz müziğine doyurdu. 24 gün süren Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali, İbrahim Maalouf’un verdiği konserle son buldu. 29 Ocak’ta Türkiye’de caz müziğinin öncülerinden Emin Fındıkoğlu’nun konseriyle başlayan Nilüfer Uluslararası Caz Tatili Festivali’nde 24 gün boyunca cazın ustalarını halkla buluşturdu.

Caz Tatili Festivali, Ferid Odman, Ece Göksu, Banu Güven, Kerem Görsev, Birsen Tezer gibi Türkiye’de caz müziğe hayat veren sanatçıların yanı sıra Elina Duni ve Colin Vallon, Omar Sosa Joo Kraus Duo, Tomatito gibi dünyaca ünlü isimleri sahnesinde ağırladı. Caz Tatili Festivali’nin son gününde de Arap müziğini büyük bir ustalıkla caz müziğine uyarlayan trompet sanatçısı İbrahim Maalouf, sahne alarak unutulmaz bir geceye imza attı.

Konsere büyük ilgi

Maalouf’un konserini Bursa dışından, hatta yurtdışından izlemeye gelenler Nazım Hikmet Kültürevi’nde bilet kuyruğu oluşturdu. Yoğun ilgi gören konserde yer bulamayan hayranları

İbrahim Maalouf’u izlemek için merdivenleri doldurdu. Sahne performansı ve sempatik hareketleriyle sanatseverlerin beğenisini toplayan İbrahim Maalouf konserini, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Turgay Erdem ve Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu da izledi.

İbrahim Maalouf konserinde ilk olarak Suriyeli sanatçı Samir Hamsi uduyla sahne aldı. Ardından Lübnan asıllı sanatçı İbrahim Maalouf, Arap dünyasının önemli sanatçılarından Ümmü Gülsüm’ün Alf Leila wa Leila isimli şarkısıyla başladı konsere. Piyanoda Frank Woeste, kontrabasta Scott Colley, davulda Clarence Penn ve saksafonda Mark Turner ’in sahne aldığı konserde İbrahim Maalouf’un trompetiyle Harmandalı’nı seslendirmesi sanatseverlerden büyük alkış aldı. Maalouf, sanatseverin ıslıklarıyla birlikte kızı için bestelediği eğlenceli şarkıyı da trompetiyle seslendirdi.

Bozbey: Cazı sokağa taşıdık

Cazın kalbinin 24 gün boyunca Nilüfer’de attığı Caz Tatili Festivali’nin kapanış konserinin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İbrahim Maalouf’a teşekkür ederek Caz Tatili Festivali’ne özel olarak hazırlanan plaketi hediye etti. Dolu dolu bir Caz Tatili Festivali düzenlediklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Nilüfer yıllardır sanat konusunda sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin önde gelen kentlerinden bir tanesi. Caz Tatili Festivali ile  bu alandaki etkinliklere yeni bir halka daha ilave ettik. Bu akşam da İbrahim Maalouf konseriyle Caz Tatili Festivali son buldu ve inanılmaz keyifliydi. Konser büyük ilgi gördü. Burada Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra, Fransa’dan gelip konseri izleyenler de var. Bu ne kadar da güzel bir iş yaptığımızı gösteriyor.

Festival 24 gün sürdü, bu süre içinde 24 sanatçı ağırladık. Ayrıca 2 panel, 2 atölye ve 1 film gösterimi yapıldı. Katılanlara çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz caza entel müziği derler, ama biz sokakta başlayan müziği sokağa taşıdık. Nilüfer’in 4 ayrı noktasında, Podyumpark’ta, Eker Meydan’da, BAOB’da sanatçılarımızı caz severlerle buluşturduk. Nilüfer Belediyesi kültür sanat kentidir bizi izlemeye devam edin” diye konuştu.