Bu konsere giriş biletle değil ‘mama’ ile

Can dostlarına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’de örnek olan Nilüfer Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenleyeceği ‘Mama Desteği Konseri’ ile can dostlara önemli bir katkıda bulunmaya hazırlanıyor. Basın Kültür Sarayı’ndaki Kat 3’de gerçekleşecek konserde Walrus, Kapak ve 5. Bölge grupları sahne alacak. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu tarafından organize edilen konsere girişler, bilet yerine kedi ve köpek mamasıyla yapılacak. Hayvan dostları konsere gelirken yanlarında mama ile gelecek. İsteyenler de konser girişinde kurulacak stantlardan mama alabilecek.

Konsere gelenler  böylece hem eğlenecek hem de sokak hayvanları için önemli bir destekte bulunmuş olacak. Konserde toplanan mamalar, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü aracılığıyla sokak hayvanları için kullanılacak.

Sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve duyarlılığın artırılması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sokak hayvanları yararına düzenlediğimiz Mama Desteği Konseri de bu çalışmalarımızdan biri. Müzik gruplarının gönüllü olarak sahne aldığı konser geçen yıl da aynı mekanda yapılmış ve büyük ilgi görmüştü. Amacımız, can dostlarımız için mama toplayıp destek olmak” dedi.

Bozbey’den konsere çağrı

Geçen yıl konser sayesinde 550 kilo mama toplandığını belirten Başkan Bozbey, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da toplanan mamaları hem beslenme odaklarında hem de Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bulunan hayvanlar için kullanacağız. Can dostlarına mama desteğinde bulunmak isteyen tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kat 3’te düzenlenecek konser, 26 Şubat Cuma günü 20.00 de başlayacak.