haber

Bozbey’den 23 Nisan site yöneticilerine otopark uyarısı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makamında 23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen ve site yöneticilerini ağırladı. Yapılaşmanın yoğun olduğu ve hızla gelişmekte olan 23 Nisan Mahallesi’nin sorunlarını yakından bildiklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “23 Nisan Mahallemizi yakından takip ediyoruz. Yeni gelişen mahallemizde elbette ihtiyaçlar da ön plana çıkıyor. Bölgede iki park yapılıyor ve üçüncüsünü de planlıyoruz. İleri de ihtiyaca göre iki park daha yapabiliriz. Bölgede sosyal tesisler için planladığımız alanlar var. Sosyal alan oluşturmak istiyoruz. Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili temel aşamasına geldik. 3 yıla kadar yapılaşma tamamlanacak ve taşlar yerine oturacak” dedi.

“Otoparklarınızı  farklı amaçla kullanmayın”

Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde sıkıntıların giderilmesinin zaman aldığını kaydeden Başkan Bozbey, “23 Nisan Mahallemizi bazı projelerimizde pilot bölge seçtik. Bölgede ileriki zamanlarda otopark sorunu da ortaya çıkacak. Ticari üniteler açılıp, sosyal tesisler çoğaldıkça otopark sorunu artacak. Sis site yöneticilerinden otopark alanlarını farklı amaçlarla kullanmamanızı istiyorum” diye konuştu.

Sıkıntıları dile getirdiler

Ziyarette 23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen site yöneticilerini ortak sorunlarını dile getirdi.  Özen,  “Mahallemiz hızla gelişmekte. Dolayısıyla sorunları da artıyor. Bölgemizde ulaşım sorunu halkımızı büyük ölçüde mağdur ediyor. Gece yayılan koku,  pazar sıkıntısı, yağmur suyu giderleri, okul yetersizliği gibi konularda sıkıntılarımız var. Bu konularda Nilüfer Belediyesi ve diğer ilgili kurumlardan gereken desteği bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda site yöneticileri de sorunlarını dile getirerek çözümü için Bozbey’den destek istedi.

Site yöneticilerinin dile getirdiği sıkıntıları değerlendiren Başkan Bozbey, “Bölgede meydana gelen kokunun da takipçisiyiz ama denetim yetkisi bizde değil. OSB ve NOSAB’a yakın bölge olduğu için fabrika bacalarından istenmeyen kokular gelebiliyor. Batı Arıtma’dan ters esen rüzgarda da koku gelebiliyor. Bölgede okul sorunu olduğunu biliyoruz. Siz taleplerinizi yapın üzerimize düşen varsa biz gerekeni yapmaya hazırız. Ulaşım konusunda da yeki Büyükşehir Belediyesi’nde. Gelen talepleri biz UKOME ve ilgili makamlara iletiyoruz. Bölgede yer altı çöp konteynerleri yapmak istiyoruz. 23 Nisan’ı bu konuda pilot mahallelerden biri olarak görüyoruz. Yer altı çöp koyteyner alanlarını şimdiden belirleyelim ve ileride tekrar çalışma yapmak zorunda kalmayalım” diye konuştu.

23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen de Başkan Bozbey’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Şenol Özen ve site yöneticileri, Başkan Mustafa Bozbey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.