Öğrenciler daha yeşil bir çevre için fidan dikti

Gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturan Nilüfer Belediyesi, 21-26 Mart  tarihlerinde kutlanan Orman Haftası kapsamında daha yeşil bir çevre için anlamlı bir etkinlik daha düzenledi. Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün 18 okulla geliştirdiği proje kapsamında öğrenciler Kurtuluş Mahallesi Millet Caddesi’ndeki park alanında fidan dikti.

Nilüfer Belediye Başkanvekili Atakan Çorbacı’nın da katıldığı etkinlikte,  iğde, fıstık çamı ve sedir fidanları dikildi. Fidan dikerek çevre adına önemli bir sorumlulukla yerine getiren öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizlerle de daha yeşil bir çevre taleplerini hem Türkçe hem de İngilizce dile getirdiler.

Çocuklarla birlikte fidan diken Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Atakan Çorbacı ile Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, etkinliğe  katılan tüm okullara teşekkür belgesi vererek duyarlılıkları için öğrencileri kutladı.

Etkinlikte çocuklara tohum ve kitap ayracı hediye eden Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı, tohumları fidanlara çevirmelerin istedi. Çorbacı “Nilüfer Belediyesi olarak fidan dikimlerini bundan sonra da okullarla işbirliği içinde sürdüreceğiz. Herkese çağrımız,  Nilüfer’de gülümsemek için fidan dikin” dedi.