Bursa’da tavla heyecanı

Bursa Tavla Spor Kulübü ve İstanbul Tavla Kulübü iş birliğiyle Holiday Inn Hotel’de hafta sonu düzenlenen şampiyonanın ilk turu kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Sakarya, Antalya, Mersin, Fethiye, Aydın, Marmaris, Kuzey Kıbrıs ve Yunanistan tavla derneklerinden 159 profesyonel sporcu katıldı. 4 turnuva sonucunda alınan galibiyet puanlarına göre yıl sonunda ilk 64 oyuncu arasına giren sporcular Sakarya'da düzenlenecek Türkiye Tavla Şampiyonası finallerinde oynamaya hak kazanacak. Bursa’da yapılan ilk turda Dinçer Güneş, birinci olurken,  Yunanistan’dan katılan Murat Murat ikinci, Can İskender de üçüncü oldu. İlk 8’e girme başarısı gösteren Ali Çetin Belene, Erkan Alişan, İrfan Mızrakçı, Sedat Bıçakçı ve Ayhan Karamahmut, Türkiye Şampiyonası finallerine katılım hakkının yanı sıra Mayıs ayında Kıbrıs’ta düzenlenecek şampiyonaya katılım desteği ödülü de aldı. Ödül törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Osman Günay da katıldı.

Törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verilmek üzere özel yapım tavla da Osman Günay’a verildi.