“Havada Yüzmek” Nilüfer’de sahnelendi

“Seyirci Kalma” sloganıyla düzenlenen 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde tiyatro meraklıları farklı oyunlarla buluşuyor. Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde Jest Tiyatro da, “Havada Yüzmek” isimli oyunla seyirci  karşısına çıktı. Neriman Uğur ve Zeynep Gülmez’in rol aldığı oyun Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi. Oyun, ahlak kurallarına uymadıkları gerekçesiyle, dünya tarihinin utanç sayfalarında yer alan, sabıkalı akıl hastalıkları hastanesine hapsedilmiş iki kadın Persep-hone ve  Dora’nın hikayesini anlatıyor.

Özgürlüğe havada yüzerek ulaşanların hikayesinin anlatıldığı oyunda Neriman Uğur ile Zeynep Gülmez performanslarıyla büyük alkış aldı.

Sağanak’a büyük alkış

5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro da Sağanak isimli oyunla yer aldı.  Amerikalı yazar Keith Huff'ın yazdığı, İbrahim Hallaçoğlu’nun çevirdiği oyunun yönetmenliğini Çağrı Şensoy yaptı. Fatih Sönmez ve Yusuf Akgün’ün rol aldığı Sağanak büyük alkış aldı.