Nilüfer’de barışın çocukları bilimle yetişecek

Nilüfer’i eğitim ve bilim kenti yapma konusunda farklı çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, ‘Bilim Karavanı’ projesiyle kırsal alandaki barışın çocuklarını bilimle yetiştirmeyi hedefliyor. ‘Barışın Çocukları Bilimle Yetişiyor’ sloganıyla fizik, kimya ve biyoloji alanlarında eğlenceli ve öğretici deneylerle çocukların bilime olan ilgisini artırmak amacıyla oluşturulan ‘Bilim Karavanı’nda çocuklar, yaptıkları deneylerle hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyorlar.

Her gün Nilüfer’in kırsalda bulunan bir mahallesine giden Bilim Karavanı’nın son adresi Gökçe Mahallesi oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da Gökçe İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelerek, onlarla birlikte çeşitli deneyler yaptı.

Çocukların, bilimin ışığında yetişmesini amaçladıklarını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak tüm açık alan etkinliklerimizin konserlerini ülkemizde yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz canlar ve şehitlerimiz nedeniyle hiçbir şey olmamış gibi yapmak değil, tepkimizi duyurmak için iptal etmiştik. Kaynaklarımızı barışın çocuklarını yetiştirmeye yönlendirdiğimizi duyurmuştuk. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ‘Bilim Karavanı’ projemizle çocuklarımızın bilimin ışığında yetişmesini, bilimsel faaliyetlere kolayca ulaşmalarını, bilimi ve bilim insanlarını sevmelerini, çocukların hedef belirleme ve mesleki yönlendirmesinde etkin olması hedefliyoruz. Çocuklarımızı bilimle buluşturmazsak, bilimin ışığında yetiştiremezsek barışı da sağlamamız mümkün olmaz. Çocuklarımız burada  ilk defa bir deneyle karşılaştılar. Bir patatesten enerji üretildiğinin farkında vardılar. Belki bunun hayalini bile kuramazlarken, deneyleri kendileri yaptılar” dedi.

Bozbey: Çocuklarımız mutlaka bilimle buluşmalı

15 mahallede toplam 1568 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başkan Bozbey, “Hedefimize ulaştıktan sonra yeni bir çalışma olan ‘Filozof Çocuk’ projemizle birlikte çocuklarımızı felsefe, mantık ve sosyolojiyle buluşmalarını sağlayacağız. Amacımız barışın çocuklarını ve insana insanca bakabilen çocuklar yetiştirmek. Bilimin ışığında yetişmiş olan çocuklar sayesinde, ülkemizin hem ekonomisi hem de diğer kültürel değerleri de korunmuş olacak.  Çocuklarımız mutlaka bilimle buluşması, bilimin ışığında projelerle yaşamını sürdürmesi gerekiyor. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır eğitime verdiğimiz katkı ortada. Bunu daha da ileriye götürerek çocukların farklı alanlarda bilimle buluşturarak yetişmelerine olanak sağlayacağız. Çok önemli ve özel bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda Başkan Bozbey, çocuklara katılım sertifikası ve içinde çeşitli deneylerin yazılı olduğu deney klavuzu verdi.