‘‘Tersine Dünya’’ya En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Bu yıl 41’incisi düzenlenen İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Gazeteci, yazar ve eleştirmen Hayati Asılyazıcı'nın Seçici Kurul Başkanlığı'nı sürdürdüğü, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan ve Turgay Oğuz'dan oluşan İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu'nun 2015-2016 tiyatro döneminde sahnelenen oyunlar arasında yaptığı değerlendirme sonucunda Nilüfer Belediyesi Tiyatro’nun sahneye koyduğu  ‘Tersine Dünya’ isimli oyuna da ödül geldi.  Orhan Kemal'in yazdığı Engin Alkan'ın yönettiği Nilüfer Belediyesi 'Tiyatro' yapımı 'Tersine Dünya' adlı oyundaki başarılı oyunuyla Çağdaş Tekin'e En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü.

16 ayrı dalda verilen ödüllerde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Orhan Kemal'in yazdığı Elif Erdal'ın yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Tersine Dünya' adlı oyundaki başarılı oyunuyla Özlem Güveli Türker'e, En İyi Yönetmen Ödülü, Ece Temelkuran'ın yazdığı, aynı adlı ilk kitabından Seray Şahiner tarafından uyarlanan, Selen Uçer tarafından güncellenen, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu yapımı 'Bütün Kadınların Kafası Karışıktır' adlı oyundaki yönetimiyle Selen Uçer'e En İyi Yapım Ödülü de Turgut Özakman'ın yazdığı, Kemal Kocatürk'ün yönettiği İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen 'Fehim Paşa Konağı' adlı yapıma verildi. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri yeni sezonda yapılacak bir törende sahiplerine verilecek.