Bozbey: Odaya kayıt olmayan berberlere ruhsat vermeyeceğiz

Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak ve Yönetim Kurulu üyeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.

Berberler Odası üyelerinin sorunlarının gündeme geldiği ziyarette, Bursa genelinde ve Nilüfer’de şirketleşerek düşük fiyat tarifesiyle haksız rekabete yol açan berber salonlarına ilişkin sorun da ele alındı. Bursa Berberler Odası’na kayıt olmadan belirlenen fiyat tarifesinin altında hizmet veren berber salonlarının tutumunun diğer kayıtlı esnafı zor duruma düşürdüğünü kaydeden Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, yerel yönetimlerin kendilerine destek çıkmasını istedi. Ocak, “Haksız rekabetle ilgili Yargıtay kararı çıktı. Biz bu konuda dava açtık ve kazandık. Son ‘Etiket Kanunu’ ile  beraber ‘piyasada yıkıcı fiyat tarifesi uygulayarak rakibini pazardan etme’ maddesi bizim davayı kazanmamıza yol açtı. Biz mahkeme kararıyla bu uygulamanın önüne geçebileceğine inanıyoruz. Artık belediyeler de encümen toplantılarında bu konuda cezai işlem uygulayabilecek. Bu tür şirketleşmeler ve ucuz fiyat uygulaması hizmet kalitesini düşürüyor. Bu konuda belediyelerimizden ve Zabıta ekiplerinden destek bekliyoruz” dedi.

Başkan Bozbey, “Oda dışında şirketleşme doğru değil. Hijyenik ve düşük hizmet kalitesi de son derece sakıncalıdır. Bursa Berberler Odası’na bağlı olmayan işletmelere izin vermeyeceğiz. Esnaflığın kuralı, odanın kuralı vardır. Biz odadan kayıt gelmediği sürece işletme kullanma izni vermeyeceğiz. Esnafımızı korumak ve kollamak zorundayız. Bazı meslekler şirketle yürümez. Berberlik sanat işidir. İlgili meslek odasına kayıt yaptırmayanlara biz işletme ruhsatı vermeyeceğiz. Gerekirse kapatılacak” diye kaydetti.