Sevgi engelsizdir

Sergide yer alan fotoğraflarda; kadın, erkek, çocuk, yaşlı, engelli ve engelsiz tüm bireylerin ortak dilinin sevgi olduğu mesajı verildi. Nilüfer Belediyesi, Engelliler Haftası’nda çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Zihinsel engelli çocukların yanı sıra kadın, erkek, çocuk, yaşlı, toplumun tüm kesimlerinden bireylerin katılımıyla hazırlanan “Sihirli Sözcük: Sevgi” isimli fotoğraf sergisi Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda izlenime açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İş Okulu desteği ile fotoğraf sanatçısı Birgül Yıldırır’ın hazırladığı, birbirinden güzel fotoğrafların yer aldığı bu anlamlı serginin açılışı büyük ilgi gördü.

“Sevginin neleri değiştirdiğini görüyoruz”

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri Zekeriya Işık ve Mustafa Öztürk’ün de açılışında yer aldığı sergide, Birgül Yıldırır, zihinsel engelli çocuklarla ilgili yaşadığı çok çarpıcı algı değişimini fotoğraflarla ile anlatıyor. Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını belirtti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu konudaki önceliklerine de vurgu yapan Kayaoğlu, “ Belediyemizin bütün olanaklarını seferber ederek engelli kardeşlerimizin üretken, etkin ve aktif olmaları bizim olmazsa olmazımızdır. Bu sergide “Sevgi” sözcüğünün neleri değiştirdiğini görebiliyoruz. Bunu bir de insanlara sevgi ile sarılarak hissettirmeliyiz. Sevginin engeli yok, fotoğraflar her şeyi anlatıyor zaten” dedi.

Fotoğraf sanatçısı Birgül Yıldırır da tesadüf eseri okulla olan iletişiminde zihinsel engelli bireylerin çok mutlu, neşeli olduklarını gözlemlediğini belirterek “Onların arasında vakit geçirmek, neşelerine, mutluluklarına ve özgüvenlerine şahit olmak beni çok heyecanlandırdı. Ben de ‘Bunu fotoğraflara aktarmalıyım’ diye düşündüm. Sonra sevgi sözcüğünü söylediğimizde nasıl tepki vereceklerini merak ettim, bu fotoğraflar sevginin yarattığı o ani tepkiyi ölçme fotoğrafları. Böyle bir projede bizlere desteklerini esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Meral Kuru’nun hazırladığı belgeselin de gösterime sunulduğu ‘Sihirli Sözcük: Sevgi’ fotoğraf sergisi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası boyunca Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde ziyarete açık kalacak.