Bozbey: Nilüfer’de kütüphaneciliği daha da ileriye taşıyacağız

Nilüfer Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu”, kapanış oturumuyla sona erdi. Goethe Enstitüsü-Türkiye ve Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi’nin de paydaşlar arasında olduğu sempozyumda, bilgi, deneyim ve tecrübeler paylaşıldı. İki gün süren, Türkiye ve yurt dışından birçok belediye yöneticisi, akademisyen, öğrenci, kütüphane ve arşiv çalışanlarının katıldığı sempozyumda, bugüne kadar kapsamlı bir biçimde ele alınmayan belediyelerin kütüphane ve arşiv hizmetleri, bilimsel olarak değerlendirildi. 64 oturumda 64 bildirinin yayınlandığı sempozyumda, deneyimler ve uygulamalı örnekler paylaşılarak, yol gösterici politika ve strateji önerileri de ortaya kondu.

Bozbey: Bildirgeler birçok konuya ışık tutacak

Sempozyumun kapanış oturumuna katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’ya ve Türkiye’ye değer katan, nitelikli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Bozbey, “Nilüfer farklılıklarıyla öne çıkan bir kent. Birçok kurum ve kuruluşa örnek olmaya çalışıyoruz. Birçok konuda başlıklar oluşturuyoruz. Bu anlamda önemli bir başlığı da hep birlikte imza atarak ortaya koyduk. Buradan çıkacak sonuç bildirgelerinin birçok konuya ışık tutacağına inanıyorum. Hiçbir kurum özellikle de yerel yönetimler kütüphanelerden asla vazgeçmemeli. Tüm kurum ve kuruluşların bu konunun üzerine eğilerek, kütüphane açmasını arzu ediyorum ve öneriyorum. Nilüfer’de kütüphaneciliği daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz: İnsanların hayatına iz bırakıyoruz

Kütüphane ve kütüphanecilerin önemine değinen Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz da, “Toplumun bize nasıl baktığı değil, bizim kendimize nasıl baktığımız önemlidir. Bu ülke, toplum hatta dünya için çok önemli insanlar olduğumuzu, önemli işler yaptığımızı hatta insanların hayatına dokunup iz bıraktığımızı hiçbir zaman unutmayın. Bu, bizim gücümüz, kendimize olan güvenin kaynağıdır” dedi.

Nilüfer Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesi’nin örnek ve öncü bir iş yaptığını ifade eden Yılmaz, “Sempozyumun sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Birçok konuya ışık tutacak ve tarihe bir kanıt olarak kalacak olan sempozyum bildirilerini dijital ve basılı kitap haline getirerek, Türkiye’de ve dünyanın erişimine açacağız. Kusursuz bir organizasyon düzenleyen Nilüfer Belediyesi’ne, büyük bir duyarlılıkla talebimizi kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sempozyumun değerlendirildiği kapanış oturumunda katılımcılar, memnuniyetlerini dile getirerek, çalıştaylar ve çalışma gruplarının yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür etti ve sempozyumun düzenleme kurulunda yer alanlara günün anısına hediyeler verdi.