NİLSEM kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye çıktı

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM)  tarafından 2015-2016 eğitim döneminde 11 farklı branşta verilen kurslara katılanlar yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledi.

270 kursiyerin el emeği çalışmaları Fethiye Mahallesi’ndeki NİLSEM Eğitim Merkezi’nde izlenime sunuldu. 3 gün açık kalacak sergide 11 branşta toplum 3 bin eser gözler önüne serildi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle kadınların el emeği göz nuru eserlerini sergilediği NİLSEM Yıl Sonu Sergisi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı M. Turan Tansal, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emin Ay, Rotary 2440 Bölge Meslek Hizmetleri Sorumlusu Kasım Çapraz, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Fethiye Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormanlı ve çok sayıda davetli katıldı.

“NİLSEM kısa zamanda büyük aile oldu”

NİLSEM’i, 4 yıl önce, Rotary 2440. Bölge desteğiyle yaşama geçirdiklerini ve kısa zamanda büyük bir aile olduklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Buradaki merkezimizde bu yıl 11 branşta, 270 kursiyere eğitimler verdik. Nilüfer’in kırsal mahallelerine de bu eğitimleri ulaştırdık ve toplam 26 kurs yerinde, 35 branşta, bin 500’ü aşkın kursiyerimize hizmet verdik.

Önümüzdeki dönemde bu sayıyı iki bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. NİLSEM’de ortaya çıkan ürünlerin, Nilüfer Agora’daki mağazada satışa sunulduğunu belirten Başkan Bozbey, NİLSEM satış stantlarının sayısını artırmayı ve hem  yurt içi hem de yurt dışındaki kardeş kentlerle de bu oluşumun tanıtılması için çeşitli işbirlikleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bozbey “NİLSEM, katılımcılarına meslek edindirerek yeni başlangıçlar için kapı aralıyor. Amacımız bu kapıdan giren herkese umut olmak ve tekrar hayal kurabilmelerini, başarmanın sunduğu mutluluğu tattırabilmek. Bu büyük ailenin daha çok büyük işler başaracağına yürekten inanıyorum” dedi.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün örnek iş birliğine imza attıklarının altını çizerek, “Üretimi artırmadan kalkınmak mümkün değil. Bunu sosyal kültürel ekonomik alanda yaparak üretimi artırmak istiyoruz. Belediyemizle ortak işler yaparak Nilüfer’deki vatandaşlarımıza imkanlar sunmak istiyoruz. Kadınlarımızın buralardaki faaliyetleri ilgiyle izliyoruz. Boş vakitlerin üretime katkı sağlamak için değerlendirdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rotary 2440 Bölge Meslek Hizmetleri Sorumlusu Kasım Çapraz da Nilüfer Belediyesi ile NİLSEM’de örnek iş birliğine imza attıklarını ifade ederek, farklı projelerde de üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emin Ay da törende yapılan çalışmalar ve eğitimler hakkında detaylı bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Kaymakam Kılıç ve CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Daha sonra Bozbey ve beraberindeki heyet serginin açılış kurdelesini keserek görücüye çıkan eserleri yerinde inceledi.