Öğrenciler yerel yönetimleri yerinde öğrendi

Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri yerel yönetim konusunu Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek yerinde öğrendi. Öğretmenleri ile birlikte Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni ziyaret eden öğrencileri Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ağırladı.

Erman, Nilüfer “Barış Meclisi”nde bir araya geldiği öğrencilere yerel yönetimlerin görevlerini anlattı. Nilüfer Belediyesi’ndeki yapılanmayı öğrencilere anlatan Bukle Erman, belediye başkanının halk tarafından seçildiğini anlatarak Başkan Mustafa Bozbey’in görevlerine değindi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcılarını da öğrencilere tek tek anlatarak görev ve sorumluluklarına ilişkin bilgi veren Erman, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Yerel yönetimlerin bilinen hizmetlerinin yanı sıra topluma artı değer katacak projeleri de hayata geçirmek zorunda olduğunu belirten Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi’nin yapması gereken hizmetlerin yanı sıra, özellikle kadınların, çocukların ve gençlerin daha fazla sosyal hayatın içinde olmaları, sanatla sporla ilgilenmeleri için çeşitli projeleri gerçekleştirdiğini anlattı. Erman, “Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayatın içinde olmaları, özellikle gençlerin mutlaka sanatın ve sporun bir dalıyla uğraşmaları için sürekli yeni projeleri hayata geçiriyor. Çalışmalarımız her zaman “Önce İnsan” ilkesiyle gerçekleşiyor, tüm projelerimizin odağında insan var” dedi.