Atletizmde Nilüfer Belediyespor farkı

Nilüfer Belediyespor bünyesinde atletizm branşında müsabakalara katılarak Türkiye genelinde büyük başarılar elde eden genç sporcular, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde bulunan makamında ziyaret etti. Uzun atlama, yüksek atlama, 1000 metre, kros ve cirit atma gibi sporlarda çok sayıda başarının altına imza atan Nilüfer Belediyespor’un genç sporcuları, Kulüp Başkanı Ali Karamık,  2. Kademe Atletizm Antrenörü Erhan Aydın ve Zakir Özgür ile birlikte Başkan Bozbey ile görüştü. Ziyarette Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Meclis Üyesi Atakan Çorbacı da yer aldı.

14 yaş altı ve 16 yaş altı turnuvalarında yarışlara katılan gençler sevinçlerini Bozbey ile paylaştı. Genç sporcuların başarısını kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’in sporcularıyla da örnek olduğunu kaydetti. Bozbey, “Başarıdan daha önemli olan, sizlerin bizleri temsilen gittiğiniz yerlerde Nilüferlilik bilinciyle, dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik içinde davranmanızdır. Ancak o zaman örnek gösterilen bir kent olarak başarılarınızla da örnek olursunuz” dedi. Nilüfer Belediyesi tarafından Beşevler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nilüfer Cimnastik Salonu’nun da kısa süre içerisinde hizmete gireceğini kaydeden Bozbey, “Tüm sporların anası atletizm ve cimnastiktir. Özellikle cimnastik sporuyla ilgilenen sporcular vücutlarında bulunan tüm kasları öğreniyor ve nerede nasıl kullanacaklarını biliyorlar. Biz de bu nedenle Türkiye’de sporun gelişmesi ve örnek sporcuların Nilüfer’den yetişmesi için Türkiye’de bir ilk olan Cimnastik Salonu’nu kısa bir süre içinde tamamlayarak siz değerli gençlerimizin ve sporcularımızın yararlanmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Bozbey genç sporcuları çeşitli hediyeler vererek kutladı.

Genç yetenekler sayısız başarının altına imza attı

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından İstanbul’da düzenlenen 14 Yaş Altı Salon Türkiye Şampiyonası’nda yüksek atlama kategorisinde Ebubekir Erdoğan Türkiye 2’incisi olurken, 60 metre yarışlarında Mustafa Mert Topal da Türkiye 1’incisi oldu. Aynı şampiyonada 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası’nda uzun atlama kategorisinde yarışan Yunus Emre Gümüş de Türkiye 2’inciliğini kazandı. Eskişehir’de düzenlenen 16 Yaş Altı Atletizm Ligi’nde de mücadele eden Yunus Emre Gümüş uzun atlama ve 100 metre yarışlarında da Türkiye 2’inciliğini elde etti. Kocaeli ve Edirne’de düzenlenen TAF Küçükler Şampiyonası’nda mücadele eden Berat İnce uzun atlama kategorisinde Grup 3’üncüsü, Mehmet Enes Yürek de 1000 metre yarışlarında Grup 2’incisi olmaya hak kazandı.

Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası’nda da Mustafa Mert Topal, Metehan Bozoğlu, Bartı Aydoğan ve Mirsat Kadir Kutlu şampiyonluğu elde etti. TAF Küçükler Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Mehmet Enes Yürek, Berat İnce, Mustafa Mert Topal, Ebubekir Erdoğan, Barışay Yıldız ve Emre Karataş tüm rakiplerini eleyerek şampiyon oldu.