haber

Nilüfer Ailesi, 29. yıldönümünde iftarda buluştu

Nilüfer Belediyesi’nin 29’uncu kuruluş yıldönümü gururunu, çalışanlar düzenlenen iftarda hep birlikte yaşayarak Ramazan’ın tadına da tat kattı. Alaaddinbey Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen gecede çalışanlar hem hep beraber iftar yapma keyfini, hem de Nilüfer Belediyesi’nin 29’uncu kuruluş yıldönümü sevincini yaşadı. Nilüfer Belediyesi personelinin aileleriyle birlikte katıldığı geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile oğulları Meriç, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak ve Nilüfer Belediyesi'nin Kurucu Belediye Başkanı Ziya Güney, Nilüfer Belediye Meclisi’nin eski ve mevcut meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar katıldı.

 

Dualarla iftar yapıldı

Çok sayıda personel ve davetlinin katıldığı gecede iftar öncesi şefliğini Filiz Başıbüyük’ün yaptığı Nilüfer Belediyesi TSM Korosu, tasavvuf müzikleriyle, Musiki Sanatçısı Mürşit Kavurmacı da ilahileriyle geceye anlam kattı. İftar saati geldiğinde Nilüfer İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Köse’nin duaları ve okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Nilüfer ailesi üyeleri de hep birlikte iftar yapmanın keyfini yaşadı. Yapılan iftarın ardından Nilüfer Belediyesi’nden bu yıl emekli olan personele Başkan Mustafa Bozbey, plaket ve hediyeler vererek emekleri için teşekkür etti. Ardından da Nilüfer Belediyesi’nin 29’ncu kuruluş yıldönümü pastası Başkan Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, başkan yardımcıları ve bu yıl emekli olan personelle birlikte kesildi.

 

“Nilüfer’de esen barış rüzgârı tüm ülkeyi sarsın”

Gecede konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, elde edilen başarıların Nilüfer ailesinin olduğunu söyledi. Nilüfer sevgisini ve aidiyet duygusunu daha da geliştirerek çalışacaklarını vurgulayan Başkan Bozbey, “Sizlerden özellikle istediğim, Nilüfer Belediyesi’nin başarılarını, hedeflerini anlamanız, sahiplenmeniz ve anlatmanız. Tüm etkinliklerimizde, sizlerin daha çok yer alması gücümüzü ve sevgimizi daha da artıracaktır. Nilüfer Ailesi olarak, demokrasi, özgürlükler, katılımcılık, eşitlik, vicdan ve sosyal belediyecilik adına çok önemli adımlar atıyoruz. Adımlarımız birbirine uyumlu, güçlü olmalı ki, Nilüfer’den esen demokrasi, barış rüzgârı, tüm ülkeyi hâkimiyeti altına alsın” dedi.

 

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Bozbey, “Her gün aldığımız şehit haberleriyle yüreğimiz dağlanıyor. Ama tüm bunlar güzel bir geleceğe olan inancımıza gölge düşürmesin. Şehitlerimiz için, kaybettiğimiz canlar için dualarımızı esirgemeyelim, onlara Allah’tan rahmet dileyelim. Ve en önemlisi ülkemizin, yakın coğrafyamızın ve tüm dünyanın özlediğimiz barış ortamına bir an önce kavuşmasını yürekten isteyelim. Artık aileler dağılmasın, çocuklar çaresizce ortada bırakılmasın, analar, babalar, evlatlar artık ağlamasın. Barış, hemen, şimdi, bu toprakların dört bir yanına yayılsın. Nilüfer Ailesi olarak daha uzun yıllar bir arada, omuz omuza olmak dileğiyle” diye konuştu.

 

Çalışanlar keyifli anlar yaşadı

Gecede, Nilüfer Belediyesi çalışanları düzenlenen hediye çekilişiyle de renkli anlar yaşadı. Birçok hediyenin yer aldığı çekiliş heyecanlı geçti. Çekilişte hediye kazananlar mutluluklarını çalışma arkadaşlarıyla paylaştı. Gecede aileler kadar çocuklar da keyifli anlar yaşadı. Bahçede kurulan oyun alanında çocuklar gönüllerince eğlenirken, masal dinletisi, Hacivat-Karagöz, pantomim ve kukla gösterileriyle renkli anlar yaşadılar. Çocuklar pamuk helva, macun ve patlamış mısır ikramlarıyla da Ramazan’ın tadını aileleriyle birlikte doyasıya çıkardı.