Nilüfer’in en güzel bahçelerine ödül

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 17’incisi düzenlenen “En güzel fabrika, ev ve site bahçesi” yarışmasında kazananlar belli oldu. 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya toplam 17 başvuru yapıldı. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Asuman Cansev, Peyzaj Mimarları Odası’ndan Mustafa Kutlu, NOSAB’dan Nagihan Çevik, Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver ve Ebru Tunç, Merve Kutlucan Savcı ile Fikret Küçükbayraktar’dan oluşan jüri üyeleri, en güzel bahçeleri seçmekte zorlandı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda ‘En Güzel Fabrika Bahçesi’ kategorisinde Bezmez Ev Tekstil birinci olurken, Ağıman Makine ikinci, HPA Plastik de üçüncü oldu. ‘En Güzel Ev Bahçesi’ kategorisinde de Alaaddinbey Mahallesi’nden Zafer Erker’in bahçesi birinci olurken, 19 Mayıs Mahallesi’nden Şükran Özdemir’in bahçesi ikinci, Altınşehir Mahallesi’nden Özen Baybörü’nün bahçesi de üçüncü olmaya hak kazandı. ‘En Güzel Site Bahçesi’nin birincisi Balat Mahallesi’nde bulunan Balat Life Sitesi oldu. İkinci Odunluk Mahallesi’nden Prestij Park Sitesi olurken, üçüncülüğü de 100. Yıl Mahallesi’nden Kirazlıpark Evleri aldı. Ödül törenlerinin ilki ‘En Güzel Fabrika Bahçesi’ seçilen Bezmez Ev Tekstil’in bahçesinde yapıldı. İkinci tören de Balat Mahallesi’nde bulunan ve ‘En Güzel Site Bahçesi’ seçilen Balat Life Sitesi’nin bahçesinde gerçekleşti.

Bozbey: Özlediğimiz yeşil Bursa için…

Nilüfer Belediyesi olarak ‘En Güzel Bahçe’ yarışmasını 17 yıldır düzenlediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “En çevreci kent olarak adlandırdığımız Nilüfer’in, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde bu etkinlikleri yürütebilmesi son derece önemli. Bu anlamda önemsediğimiz, önemsemeye devam edeceğimiz bir etkinlik. Kendi üretim alanları içinde bulunan bahçelerini yaşanabilir ortamlar haline dönüştürdüklerini bildiğimiz için fabrikaları da bu yarışmaya dahil etmiştik. Çünkü sanayicimiz de çevresine sahip çıkıyor, çevreye değer veriyor, çevreye sahip çıkarak insanlarımızın sağlığını da düşünerek o kentte mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşaması için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu şekilde düşünen tüm sanayicilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Sanayiciyi, yıllarca kirleten olarak değerlendirdik. Onlar belki bir taraftan kirletmeye ön ayak oldular ama bir taraftan da bu tür projelerle çevrenin güzelleşmesine, temizlenmesine ve çevre değerlerini de ortaya koyarak insanların sağlığının pozitif yönde olması için farklı projelerle hizmet ettiklerini biliyoruz” dedi. Fabrika bahçelerinin de insanlar için sosyal bir alan olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Bu alanları güzelleştirerek çalışanların da huzurlu, mutlu, planlanmış bir bahçede sosyal ilişkilerini geliştirmek son derece önemli. Özellikle sanayici olarak bu denli bahçelerine önem vermelerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Bu sayede yeniden yeşil Bursa’yı kazanmak, kazandırmak önemli. Hem fabrikalarımız hem evlerimiz hem de sitelerimiz, yeşile olan tutkusu ve yatırımı, özlediğimiz yeşil Bursa anlayışını ortaya koyacaktır. Yeniden yeşil Bursa sanayicilerimizle, Bursalılarla, esnafımızla mümkündür. Bunu sağlayacak olan biziz. Bahçelerimizde dostlukların, arkadaşlıkların ömür boyu sürmesini, sevginin ilelebet olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Yapılanlara sahip çıkmanın, yapmaktan daha zor olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Kurum olarak bunu fazlasıyla yaşayanlardanız. Biz yapıyoruz ama bir müddet sonra bakıyoruz ki orası gerçekten berbat olmuş. Bu yüzden yapmak çok önemli ama onu koruyabilmek ve sahiplenebilmek çok daha önemli. Ben bu yüzden sizleri kutluyorum. Bursa’nın yıllardır yeşile olan özlemine verdiğiniz katkı da son derece önemli. Geçmişte yeşil Bursa bir markaydı. İnsanlar Bursa’ya gelirken ‘Bursa’ya gidiyorum’ yerine ‘Yeşil Bursa’ya gidiyorum’ derlerdi. Bursa için ‘Yeşil Bursa’dan başka bir marka aramaya gerek yok. Yeşille ilgili birçok çalışmayı da hep birlikte yürüterek sağlamak mümkün. Bu da Nilüfer’de sağlanıyor. Yeniden ‘Yeşil Bursa’ya sizler de imza attınız. Kendim ve kentim adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye girenlere plaketleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından verilirken, site ve fabrika bahçesi birincilerinin gönderlerine bayrak çekildi. Törende Başkan Bozbey, yarışmanın jüri üyelerine de plaket vererek teşekkür etti.