Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi Tekirdağ’a örnek oldu

Nilüfer Belediyesi’nin mübadelede gelenlerin ve gidenlerin anısına, Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte Görükle’de açtığı Mübadele Evi, büyük ilgi topladı. Mübadele Evi oluşturmak isteyen Tekirdağ Belediyesi de Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi’ni örnek aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Fatih Akın ve beraberindeki heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek Mübadele Evi hakkında bilgi aldı. Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette konuk heyet Nilüfer Belediyesi’nin kültür sanat çalışmaları ile ilgili de görüş alışverişinde bulundu. Tekirdağ Belediyesi Kültür Şube Müdürü Fatih Akın “Nilüfer’in çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve örnek alıyoruz. İleri ki tarihlerde yapmak istediğimiz Mübadele Evi hakkında bilgi almaya geldik. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Nilüfer’in örnek projeleriyle ilgili her zaman destek verebileceklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey de bu tür işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Bozbey, “Birçok belediye gelip projelerimiz hakkında bizden bilgi alıyor, biz de elimizden geldiği kadarı ile destek vermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızın temelinde 6 odak nokta var. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, vicdan, katılımcılık ve sosyal belediyecilik odak noktalarımız ve biz çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapmaya devam ediyoruz” dedi. Başkan Mustafa Bozbey ziyaret sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Fatih Akın’a 29 Ekim 2013’te 5990 kişiyle oluşturulan Atatürk portresi hediye etti.