Müziğin usta isimlerini türkülerle andılar

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Nida Ateş’le Buluşmalar” programında Türk Halk Müziği’nin usta isimleri Neşet Ertaş ile Ruhi Su, türküleriyle anıldı. Emel Taşçıoğlu’nun konuk sanatçı olarak katıldığı program, izleyenleri türkü dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkardı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen konsere Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş ile çok sayıda Türk Halk Müziği sevdalısı katıldı. Müziğin duayen isimleri Neşet Ertaş ve Ruhi Su anısına düzenlenen programda Nida Ateş Ruhi Su’nun, Emel Taşçıoğlu da Neşet Ertaş’ın eserlerini seslendirdi. Usta isimlerin anılarının da paylaşıldığı programa Taşçıoğlu, “Zahidem” türküsüyle başladı.  Konseri izlemeye gelenler kâh eğlendi kâh hüzünlendi. Taşçıoğlu, izleyenlerin yoğun isteği üzerine “Bayramdan Bayrama” ve “Kesik Çayır” türkülerini de okudu. Konserin sonunda katılımcılar her iki ismi de dakikalarca alkışladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e böyle bir programa fırsat yarattığı için teşekkür eden Emel Taşçıoğlu, “Bu tarz programlar daha da yaygınlaşmalı. Sanatçıları seyircilerle buluşturan, usta isimlerin eserlerini nesilden nesile aktarılmasını sağlayan programlar bunlar” dedi. Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nida Ateş ve Emel Taşçıoğlu’na çiçek vererek teşekkür etti.