Bataklıktan kurtarılan köpek Nilüfer’de yaşama tutundu

Geçtiğimiz hafta Kayapa Göleti kıyısında bataklığa saplanarak mahsur kalan köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavi ediliyor. Vatandaşların bataklığa saplanmış halde bulduğu köpek, Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Bursa Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından bot yardımıyla kurtarılmıştı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından saplandığı yerden çıkarılan köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Tedaviye olumlu yanıt verdi

Merkeze getirildiğinde belinden itibaren arka kısmı felç olan ve nörolojik hasar gören köpek tedavilere olumlu yanıt vererek hayata tutundu. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, köpeğin ilk geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu belirtti. Eker, “Ekiplerimiz sağlık açısından kötü durumda olan köpeği hemen tedavi altına aldı. Yapılan tıbbi müdahalelerin ardından bir süre yoğun bakımda tutulan köpeğimiz nihayet hayata geri döndü. Merkez olarak bir can dostumuzun hayatını kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurum olarak her zaman can dostlarımızın yanındayız” dedi.

Eker, yaralı köpeği, tamamen sağlığına kavuşmasının ardından aşı ve kontrollerini de yaparak ya sahiplendireceklerini ya da doğaya bırakacaklarını belirtti.