Bozbey: Altyapıda boşa giden paraların hesabı sorulmalı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle muhtarlarıyla düzenlediği rutin toplantılarını sürdürüyor. Başkan Bozbey bu defa buluşmayı 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde gerçekleştirdi. Başkan Bozbey, toplantıdaki konuşmasına önce katılımcıların Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başladı ve Nilüferli muhtarların kendileri için her zaman kıymetli olduğunu söyledi.

“Muhtarlık eskimeyen değer”

Muhtarlığın toplumda eskimeyen bir değer olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Eski bakan, eski başkan denir ama eski muhtar denmez. Muhtar bir kere seçilir ve ömür boyu muhtardır. Yani toplumda muhtarlık eskimeyen bir değerdir. Nilüfer Belediyesi olarak bizler muhtarları her zaman önemsiyoruz. Bu çerçevede, Nilüfer’de kent yöneticisi olarak hizmet etmeye başladığımdan bu yana, uzun yıllardır sizlerle bir araya geliyor, toplantılar yapıyoruz. Yani aslında, bizim muhtarlar gününe ihtiyacımız yok. Çünkü biz, muhtarlarımızın her zaman yanındayız, muhtarlarımıza her günü ayıran bir anlayışa sahibiz. İsteyen muhtarımızla her gün, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bir araya geliyoruz. Bizim yıllardır demokrasinin tüm koşullarıyla yaşama geçirilmesi için yaptığımız mücadele bu günlerde daha da anlam kazandı. Nilüferliler olarak bu yolda attığımız bütün adımlarda sizlerin izi de var. Sizlerle güçlenen Mahalle Komitelerimiz, Türkiye’ye artık örnek olan bir uygulamadır. O nedenle, her birinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugüne dek olduğu gibi, bundan sonra da hep birlikte kentimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Nilüferliler olarak, bu kentin farkını sizlerin de desteğiyle her alanda göstereceğiz” dedi.

Bozbey: Muhtarlar hesabını sormalı

Muhtarların büyük kısmının altyapı konusundaki sorunlarla kendisine geldiğini söyleyen Başkan Bozbey, bu konuda ilgili kurumlarla yaşanan koordinasyonsuzluğa da vurgu yaptı. Bozbey, “Birçok muhtarımız mahallesinde asfalt, tretuvar, kaldırım sorunuyla geliyor. 18 yıldır altyapıya yaptığımız fuzuli harcamalarla her sene sadece Nilüfer’de 5 tane 32 derslikli okul yapardık. Bunca yıl boşa giden paralarla tretuvarlara altın döşeyebilirdik. Paramız yok olup gitti ve devam ediyor. Muhtarlarımız da bunların hesabını sormalı. Yamaya ödediğimiz para 10 milyon TL civarında. İlerlemiş ülkelerde bu tür yatırımlar bir kere yapılıyor ve yıllarca dokunulmuyor. Bizde 2 ay önce yapılan asfalt bazen bilgi verilmeden kesiliyor. Sizlerin de her yerde bunları paylaşmanızı istiyorum. Devletin ilgili yetkilileri bu israfa yasa çıkararak çözüm bulmalılar” diye konuştu.

“Şanslı kentin yöneticileriyiz”

Toplantıda muhtarlar da söz alarak hem sorunlarını hem de taleplerini ilettiler. Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Erol Yılmazer, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde gerçekleştirilen buluşma için Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. Yılmazer, “Biz biliyoruz ki Nilüfer’de her gün muhtarlar günü. Bizler şanslı kentin yöneticileriyiz. Kendini hizmete adamış belediye yöneticileriyle birlikte çalışıyoruz. Bu kentin bu noktalara gelmesinde tüm muhtarların katkısı var. Hepimizin amacı bu kenti mutlu etmek ve gülümsetmek” dedi. Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Saldız da anlamlı günlerinde düzenlenen etkinlikten dolayı Başkan Bozbey ve ekibine teşekkür etti.

Toplantının sonunda Başkan Bozbey günün anısına muhtarlara hediye vererek toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.