Evin Sanat Galerisi sergisine yoğun ilgi

Evin Sanat Galerisi, Türk resim ve heykel sanatının önemli isimlerinin eserlerini Nilüfer’de sanatseverlerle buluşturdu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen Evin Sanat Galerisi karma sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Evin Sanat Galerisi’nin 20. yılına özel düzenlediği sergi bir ay boyunca izlenime açık kaldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi çok sayıda öğrenci de ziyaret etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de sergiyi gezenler arasındaydı. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kılıç ile birlikte eserleri tek tek inceleyen Başkan  Bozbey böylesine değerli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duydukları söyledi.

Sergiye gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyleyen Bozbey “Nilüfer Belediyesi 1999 yılından bu yana Nilüfer’i kültür-sanat, eğitim-bilim ve spor kenti yapmak için çalışıyor. Bu üç ana hedefe önce insan ilkesiyle adım adım ilerliyoruz. Sanata ve sanatçıya desteklerimiz devam edecek. Sanatseverlere ve özellikle bu sergiyi gezenlere bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

22 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında açık kalan sergide Türk resim sanatının büyük ustası Nuri İyem, eski Anadolu uygarlıklarından esinlenilmiş idolleri ile seramik sanatında özgün bir yere sahip olan Nasip İyem, figüratif resmin yaşayan en güçlü yorumcularından Neş’e Erdok ve heykel sanatının önemli isimlerinden Rahmi Aksungur’un eserlerinin yanı sıra , 2013 Sedat Simavi Resim Ödülü sahibi, peyzaj ve portrelerindeki güçlü yorumu ve özgün paletiyle tanınan Cansen Ercan, bilinçaltından yola çıkarak oluşturduğu kompozisyonları ve renkleri kullanmadaki ustalığıyla Temür Köran, sanatsal üretiminde özgün tekniği, eleştirel gerçekçi bakış açısı ve güncel politik konuları ele alışı ile tanınan Hakan Gürsoytrak’ın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türk resim ve heykel sanatının önemli isimlerinin yanında Evin Sanat Galerisi’nin genç sanatçıları Aylin Zaptçıoğlu, Emin Turan, Setenay Alpsoy, Hakan Cingöz’ün eserleri de yer aldı.