haber

Fotoğraf ve resim sanatı aynı karede

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi yine büyük ilgi görecek bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf ve resim sanatını aynı karede buluşturan İllüstratör Tülay Palaz, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde “Defter” Gezen İllüstrasyonlar sergisini açtı. Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Rahşan Duygu Tursun’un yanı sıra sanatçının yakınları ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.


7 ülkeden 35 eserin yer aldığı sergide İllüstratör Tülay Palaz, serüvenin, arkadaşıyla birlikte gittiği tatilde başladığını söyledi. Palaz, “Bu serüven 3 yıl önce Bozcaada’da başladı. Çok yakın bir arkadaşımla gittiğim tatilde, Rum Mahallesi’nde birkaç tane tasvir yapmak istedim ve fotoğrafladım. Bu şekilde başladım ve bu bir seriye dönüştü. Gittiğim her yerde çizmeye başladım, çizdikçe de paylaşmaya devam ettim ve seriye dönüşerek internette fenomen haline geldi. Yunanistan’da, İngiltere’de, Fransa’da, Çin’de, Arap Emirlikleri’nde bloglarda yayınlanmaya başladı” dedi.


“İŞİNİ SEVERSEN YARATICILIK DA BERABERİNDE GELİYOR”


İllüstrasyonlarını ‘Kişisel olarak başladığım küçük bir girişimdi’ diyerek nitelendiren Palaz, “İnsan işini çok sevdiği zaman her yerde istediği gibi bir şeyler ortaya çıkarabiliyor. Bunu göstermek için başlamıştım. Çizimleri yapmak için bazen yarım saati buluyor, bazen de iki, iki buçuk saati de bulabiliyor. Kendimi bildim bileli çiziyorum, belki benim için biraz nefes almak gibi bir şey ama hayatta en çok sevdiğim iki eylem var, biri çizmek diğeri ise yolculuk. Bir yere gittiğimde bir şeyler çizmeden dönersem eksik kalıyorum. Benim için bu ikisi vazgeçilmezdir ve bu ikisinin birleşmesi benim hayatımı tamamlıyor diyebilirim” şeklinde konuştu.


Serginin açılışını yapan Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Rahşan Duygu Tursun da bu güne kadar çok sayıda resim ve fotoğraf sergisi gezdiğini belirterek her geçen gün yeni bir şeyler öğrendiğini söyledi. Rahşan Duygu Tursun İllüstratör Tülay Palaz’a çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in selamını iletti.


Açılışın ardından Tursun ve Palaz birlikte sergiyi gezdi.