Bozbey’den Cumhuriyet Gazetesi’ne destek ziyareti

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonda gazete yazarları ve  yöneticilerinin tutuklanmasına tepkisini gazeteyi ziyaret ederek gösterdi.

Gazetenin İstanbul’da bulunan binasını ziyaret eden Başkan Bozbey, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazete İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya ve gazete çalışanlarıyla bir araya geldi. Mustafa Bozbey, “Şu anda burada işinin başında olamayan ve maalesef hukuksuzca tutuklanan tüm yazarlarımıza hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hem de bir kent yöneticisi olarak geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum’ dedi. Özgürlük ve demokrasiye dikkat çeken Bozbey, “Sonuçta insana demokrasi yakışır, barış yakışır, özgürlük yakışır. İnanıyorum ki özgürlüklerine çok kısa sürede kavuşacaklar. Hukuk galip gelecektir, sağduyu galip gelecektir. Ülke şu an inanılmaz olaylarla karşı karşıya ve ben inanıyorum ki bu ülkede yaşayan 80 milyon bunları çok iyi değerlendirir” diye konuştu.

BOZBEY: UMUTSUZ DEĞİLİZ

Hiç kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğinin altını çizen Bozbey, ‘Bu ülkede halen daha barış içerisinde, huzur ve güven içerisinde yaşamamız mümkün. Bu kadar olayın yaşandığı bir ortamda halen daha mutlu ve huzurlu yaşamamız mümkün, bunu sağlayacak olan da halk.  Halkla birlikte siyasilerin, sorumluluk duyan herkesin bu ülkenin geleceğini olumlu yönde şekillendirmesi mümkün. Bunu yapabilecek potansiyelimiz olduğuna kesinlikle inanıyorum. Umutsuz değiliz. Her doğan günde güneşin yeniden doğduğunu ama her geçen gün çok küçük farklılıklarla da olsa farklı açılardan doğduğunu biliyoruz. Belirli bir açı yakalandığında bazı şeyler yoluna girecektir” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazete İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Görüşmenin ardından Başkan Bozbey, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Haber Nöbeti”  tutan vatandaşlarla da bir araya geldi.