Ulusal Tırmanış Yarışları’nda ödüller sahiplerini buldu

Görükle Spor Parkı, tırmanış sporunun merkezi haline geliyor. Nilüfer Belediyesi’nin iki yıl önce hizmete açtığı Görükle Spor Parkı Tırmanış Duvarı, yerel yarışmaların ardından ilk defa ulusal düzeyde müsabakaya ev sahipliği yaptı. İstanbul, Ankara, Manisa, İzmir, Kocaeli, Adana, Samsun ve Malatya’dan çok sayıda sporcunun katıldığı Nilüfer Belediyesi Ulusal Tırmanış Yarışları’na vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

İki gün süren Nilüfer Belediyesi Ulusal Tırmanış Yarışmaları’nın ikinci gününde final heyecanı yaşandı. Yarı finalde 80 sporcu zirve için yarıştı. Kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen yarışmaları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve oğulları Meriç ile birlikte izledi. Yarışları izleyenler arasında Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa Temsilcisi Nazif Makas da vardı.

Gün boyu süren mücadelelerin ardından ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yarışmaları uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyledi. Bozbey, “Biz sadece ulusal değil, uluslararası yarışmalara da bu tırmanış duvarında ev sahipliği yapmak istiyoruz. İl temsilciliğimizle beraber çalışarak uluslararası alanda da bu bölgeyi ve kentimizi tanıtma arzusu içerisindeyiz. İlave bir alan daha yaparak burayı uluslararası standarda dönüştürebiliriz. Böylece önümüzdeki yıl tırmanış yarışlarını uluslararası düzeyde gerçekleştirme şansına sahip olacağız” dedi.

BOZBEY: TÜM ÖĞRENCİLER MUTLAKA SPORLA İLGİLENMELİ

Sporda, yarışabilme cesareti göstermenin önemli olduğunu kaydeden Bozbey, “Yarışmalarda elbette birinci, ikinci, üçüncü olacaktır ama bu yarışmalarda önemli olan yarışabilme cesaretini gösterebilmektir. Görükle Spor Parkı’nda 10 şehirden yarışmacılarımız kıyasıya mücadele etti. Hepsini cesaretlerinden dolayı kutluyorum.  Tüm öğrencilerimize, gençlerimize sesleniyorum, lütfen sporun içine girin, lütfen herhangi bir dal dahi olsa sporla ilgilenin. Yarışmalarımıza katılın. Spor barıştır, spor kardeşliktir, spor kendini tanımadır, yeni dostlar, yeni arkadaşlıklardır” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin spora destek konusunda Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Halka, gençlere, çocuklara, kısacası her yaştan insana spor yapma bilincini geliştirmek açısından Görükle Spor Parkı gibi tesisleri vatandaşlarımızın hizmetine kazandırıyoruz” dedi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas da tırmanış sporuna verdiği desteklerden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Erkekler kategorisinde birinci Ali Şan, ikinci Zorbey Aktuyun ve üçüncü Tobias Haug oldu. Nilüfer Belediyesi Ulusal Tırmanış Yarışmaları’nın kadın kategorisinde de Antalyalı sporcu Duygu Haug birinci olurken Bursalı tırmanışcı Ayşe Narmanlı ikinci, İzmirli sporcu Fatma Başoğlu da üçüncülük aldı. Başarılı sporculara ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, Görükle Dumlupınar Mahalle Muhtarı Reşat Aktaş ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa Temsilcisi Nazif Makas verdi. Dereceye giren yarışmacılar toplam 12 bin TL ödül aldı.