Bozbey: Yüzde yüz memnuniyet için katılımcı anlayış şart

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğle yemeğinde Plan Proje Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Çalışanların motivasyonunu artırmak ve kurum içi iletişimi güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen uygulamada Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Plan Proje Müdürlüğü’nde görevli 10 personelle öğle yemeği yedi. Halk Evi’ndeki Başkanlık Makamı’nda düzenlenen yemekte Başkan Bozbey, eşi Seden Bozbey, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal ile İnsan Kaynakları Danışmanı Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz katıldı.

Plan Proje Müdürlüğü’nde çalışan personelle fikir alışverişinde bulunan Mustafa Bozbey, kurum içi bilgi paylaşımının önemine dikkat çekti. Bozbey, “Birimler arasında paylaşım ve iletişim çok önemli. Plan ve projelerimizin doğru olmasını istiyorsak bilgilerimizi paylaşmak zorundayız. Ben de dâhil burada yaptığımız her iş, her ürettiğimiz hizmet kurumun arşivine girecek. Bizim öncelikle yapmamız gereken güçlü bir kurumsal hafızayı oluşturmak” dedi.

Hazırlanan plan ve projelerin vatandaşlarla görüşülerek daha uygulanabilir ve kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Bozbey, “Planlamacı arkadaşlar planlamayı yapıyorlar ama halkla, neden ve nasıl düşündüğümüzü paylaşmamız gerekiyor. Çünkü uygulayacağımız planı o yöredeki insanlar kullanacaklar. Biz kendimize göre yaptığımız zaman bir süre sonra mecburen değişiklik zorunluluğu ortaya çıkıyor. Vatandaşın sosyal durumunu plana aktarmamız gerekiyor. Biz, kullanıcıların görüşünü alırsak daha uygulanabilir ve kullanılabilir bir plan ortaya çıkar. Yüzde yüz doğru bir plan yoktur ama uygulanan planlarda yüzde yüz memnuniyetin olması için uygulayıcılarla katılımcı bir anlayışla planlarımızı oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu. Personelin istek ve önerilerini de dinleyen Bozbey, yemeğin ardından çalışmalardan dolayı teşekkür etti.