Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde 4’üncü yıl gururu

244 derneğin yer aldığı yerleşkede 10 bin 316 etkinlik düzenlendiğini açıklayan Başkan Bozbey, “Artık dernek, sivil toplum denildiğinde akla gelecek ilk kent Nilüfer olacak” dedi. Bursa’da sivil toplumun kalbinin attığı Nilüfer Dernekler Yerleşkesi dolu dolu 4 yılı geride bıraktı. Türkiye’de benzeri olmayan bir yapılanmanın ürünü olan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nin kuruluşunun 4’üncü yıl dönümü ve aynı zamanda 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü düzenlenen gecede kutlandı. Kuruluş yıl dönümü kokteylinde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum örgütlerinden katılımcılar ve çok sayıda davetli yer aldı.

“YERLEŞKEDEN MEMNUNİYET YÜZDE 93”

Gecede bir konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sivil toplum örgütlerinin tek çatı altında toplayan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nin önemine dikkat çekti. Bozbey, “Sivil toplumun kalbinin attığı Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, odağında insan olan hizmet anlayışımızla, Fransa ve Japonya’ya yaptığımız ziyaretlerdeki izlenimler sonucu yaşama geçirildi. Yerleşkenin kuruluşundan itibaren toplumun tüm kesimleriyle sürekli ve sıcak bir ilişki kurmayı hedefledik. Akademik etkinliklerin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarla bunu başardığımıza inanıyorum. 244 derneğin yararlandığı yerleşkemiz, açıldığı günden itibaren, 173 bin 195 katılımcı ile 10 bin 316 etkinliğe ev sahipliği yaptı. 55 ülkeden 400 konuk yerleşkemizi ziyaret etti. Bu hem kentimizin, hem hizmetlerimizin tanıtımı açısından önemliydi. En önemlisi, 2015 sonuçlarına göre yerleşkemizden memnuniyet yüzde 93 olarak ölçüldü ve bu sonuç, başarımızın da tescillenmesi anlamına geliyor” dedi.

“KARAMAN DERNEKLER YERLEŞKESİ 2017’DE AÇILACAK”

İlklerin kenti Nilüfer’de yaşama geçirilen Dernekler Yerleşkesi modelinin gördüğü ilgi nedeniyle çok kısa bir sürede kapasitesini doldurduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Çalışmaları devam eden Karaman Dernekler Yerleşkesi ile de tüm Bursa’daki derneklerin buluştuğu adres Nilüfer olacak. Otopark ve Karaman Pazaryeri’nin de yer aldığı Karaman Dernekler Yerleşkesi’nin inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Yerleşkeyi 2017 yılı içinde hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Kadın Dernekleri Yerleşkesi için de kolları sıvadıklarını açıklayan Başkan Bozbey, “Yani bundan böyle dernek, sivil toplum denildiğinde akla gelecek ilk kent Nilüfer olacak. Nilüfer’de demokrasiye yaptıkları katkıdan dolayı tüm derneklerimize, bizi destekleyen ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, 2016 yılı içinde en aktif  dernekler arasında yer alan AIESEC Bursa, BAKUT, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Aykırı Sinema Derneği, Koza Dağcılık Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği, Ekip İşi Film Bağımsız Kısa Film ve Sinema Derneği, Bursa Sosyal Yaşam ve İletişim Derneği, Sınır Tanımayan Dağcılar ve Spor Kulübü Derneği, GİSİYAD, Tekstil Araştırmaları Derneği, BUİKAD ve Özgür Renkler Derneği’ne plaket vererek çalışmaları için teşekkür etti.

244 DERNEK FAALİYET GÖSTERİYOR

Dayanışma kenti Nilüfer’de,  2012 yılında Nilüfer Belediyesi tarafından hizmete sunulan Dernekler Yerleşkesi’nde ilk olarak 20 derneğin ofisi yer aldı. Geçen 4 yıl da giderek artan bir ilgi gören yerleşke bugün 244 derneği bünyesinde barındırıyor. Yerleşke kurulduğundan bu yana 10 bin 316 etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu etkinliklere de 173 bin 195 kişi katıldı. Türkiye’de benzeri olmayan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi yurt dışından gelen konukların da büyük ilgisini çekiyor. Yerleşke şimdiye kadar 55 ülkeden 400 konuğu ağırladı.