NİLSEM kursiyerlerinin ‘‘Nakış Aşkı’’

Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Geleneksel El Nakışı Kursu’nda ortaya çıkan eserler Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime sunuldu. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç katıldı.

Serginin açılışını yapan Başkan Bozbey, ortaya çıkardıkları çalışmalar için kadınları kutladı. Başkan Bozbey, bu tür kursların sürdürülebilir olması ve ailelere gelir getirici düzeye dönüşmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.  Bozbey, "Amacımız, NİLSEM'i daha da yukarı taşıyarak sürdürülebilir özelliğini devam ettirmek. Hocalarımızın ürettiği değerli çalışmalar sonucu kursiyerlerimizin de katkılarıyla yapılan her türlü iş, büyük bir emek. Herkesin yüreğine sağlık. Göz nuru ile hazırladığınız çalışmalarınıza bizler de destek olmaya ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yeni açacağımız yerlerle daha da güçleneceğiz. Çeşitliliği artırma durumuna geleceğiz. Yeter ki talep edilsin, bu birliktelik ve dayanışma ruhu devam etsin” dedi.

Nilsem Eğitim Kültür Destekleme ve Geliştirme Derneği (NİLSEMDER) aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşıp onların gelir elde etmelerini sağlamak istediklerini söyleyen Bozbey, “Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Rotary 2440’ıncı Bölge Federasyonu, Bademli Rotary Kulübü ile guvernör ve diğer rotary kulüplerimize bu konudaki desteklerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kursa katılan kadınların el emeği 113 ürünün yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergi 24 Ocak Salı gününe kadar izlenime açık kalacak.