Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Gezek kültürünü sahneye yansıttı

Tüm konserlerini sosyal sorumluluk projesi için veren Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, bu kez Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu yararına bir konserle sanatseverlerin karşısına çıktı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında sahne alan 105 kişilik Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, yine bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce konserinde sıra gecesi yapan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, bu kez de Bursa'nın Osmanlı döneminden kalma geleneksel müzik kültürü olan Gezek’i sahneye yansıttı. Erkekler tarafından oluşturulan, belirli bir program ve düzen içinde şarkıların söylendiği müzikli sohbet toplantısı olan Gezek, ilk kez kadınlar tarafından yapıldı.
Bursa'nın eski ev ortamını sahneye uyarlayan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, sahneye de bindallılarla çıktı. Konserde, Nilüfer Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara fular armağan edildi. Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleştirilen konseri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Sibel Özer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Gökalp ve Başkan Yardımcısı Habibe Çıngıloğlu ile çok sayıda sanatsever izledi.
İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Türk Sanat Müziği'nin çeşitli makamlarından eserler seslendirdi. İkinci bölümde de koristler, solo performans sergiledi. Konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, dakikalarca ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Sibel Özer, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Şef Dr. Aysel Gürel ve ekibine çiçek vererek teşekkür etti. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Özer, "Kadına şiddetin olmadığı, barış ve sevgi dolu bir hayat diliyorum" dedi.

Nilüfer Kadın Korosu’nu başarılarından dolayı kutlayan Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör de, “Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Bursa’yı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Başarılarının devamını diliyorum. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.