Halk Evi Sergi Salonu’nda “Dünya Sanat Günü” sergisi

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği, her yıl 15 Nisan’da kutlanan “Dünya Sanat Günü” kapsamında bir sergi açtı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, Bursa Güzel Sanatları Koruma ve  Geliştirme Derneği üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Nilüfer Belediyesi olarak sanatın bütün dallarının, toplumun her kesimine ulaşması için çalıştıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyduklarını belirtti. Özer, “Çok özel çalışmalar var bu sergide. Bütün Nilüferliler’i bu sergiyi gezmeye davet ediyorum” dedi.  Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Eczacı Nilgün Solakozlu da daima sanatın ve sanatçının yanında olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Sergiye, “Dünya Sanat Günü” adını verdiklerini söyleyen Nilgün Solakozlu, “15 Nisan,  Dünya Sanat Günü olarak kutlanıyor. Ülkemiz için bunun ayrı bir önemi var. 2011 yılında, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin bir toplantısında  Bedri Baykam 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını öneriyor ve bu öneri büyük çoğunlukla kabul ediliyor. O günden bu yana da 15 Nisan Dünya Sanat Günü olarak kutlanıyor. Biz de Dünya Sanat Günü kapsamında arkadaşlarımızla bu sergiyi açarak sanatseverlerin beğenisine sunmak istedik” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Bursa Güzel Sanatları Koruma ve  Geliştirme Derneği’nin 27 üyesinin yaptığı 47 eserin yer aldığı sergi, 9 Nisan Pazar gününe kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.