23 Nisan Mahallesi’ne 23 Nisan Parkı

Çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer’de parkların sayısı 250’ye çıktı. Nilüfer’in yeni mahallelerinden biri olan 23 Nisan Mahallesi’ne kazandırılan 23 Nisan Parkı ve Koşu Yolu törenle hizmete açıldı. Türk halkının egemenliğini ilan ettiği ve Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılan park, bölgenin park eksiğini önemli ölçüde karşılayacak nitelikte.

Anlamlı bir günde düzenlenen açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nilüfer’in 250’inci parkının açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm yurttaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.  97 yıl önce 23 Nisan günü, milli iradeyi çatısı altında buluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin barış ve kardeşlikle yoğrulan azminden bir ulusun doğduğunu anlatan Bozbey şöyle konuştu:  “Biz, Atamızın ilkelerinin izinde ve değerlerini yaşatan bir kent olarak, Türkiye’nin emperyalizmle mücadelesini ve kurtuluşunu simgeleyen mahalle isimlerimizle de fark yaratıyoruz. 29 Ekim, 30 Ağustos, 19 Mayıs ve bugün bulunduğumuz 23 Nisan mahallelerimiz Nilüfer’in çağdaş yüzünün simgeleridir. Bugün, 23 Nisan Mahallemize kazandırdığımız park ve koşu yolunun açılışında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yeni hizmetimizle taçlandırıyoruz.”

23 NİSAN MAHALLESİ’NE 2 PARK DAHA

Nilüfer’de park sayısını 250’ye çıkardıklarını belirten Başkan Bozbey, 7 parkın da yapımının devam ettiğini söyledi. Bozbey, “Mayıs ayı içinde açacağımız yeni parklarla birlikte park sayımız 257’ye çıkacak. Bugün hizmete açtığımız 23 Nisan Parkımızın, oyun gruplarıyla, spor aletleriyle, havuzuyla her şeyi düşünüldü. 23 Nisan Mahallesi’ne  2017 yılı içinde 2 park daha yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

1 YILDA 15 PARK 13 KOŞU YOLU

Daha yeşil bir Nilüfer için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Bozbey, “2016 yıl sonu itibariyle, kentimize 15 park ve 13 koşu yolu daha kazandırdık. Revize ettiğimiz, elden geçirdiğimiz, bakımlarını yaptığımız parklarımız da var. Bir yandan kentimize yeni parklar kazandırırken, diğer yandan da var olan parklarda yenilemeler yaparak daha kullanışlı hale getiriyoruz.  Pek çok konuda olduğu gibi Nilüfer, yeşil alanları ve parklarıyla da örnek bir kenttir” dedi. .

MUHTAR ÖZEN: 23 NİSAN MAHALLESİ GÜLÜMSÜYOR
23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapılan açılışın daha da anlam kattığını vurgulayarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Nilüfer’in en yeni mahallesi olan 23 Nisan Mahallesi’nin 7 yılda çok geliştiğini belirten Özen, “ 30 sokağımızın hemen hemen tamamı asfalt oldu. Spor kompleksi süreci başladı. 263. Sokak’ta park yapımı devam ediyor. 23 Nisan Mahallesi Nilüfer ile gülümsemeye gelişmeye devam ediyor. Başta Başkan Bozbey olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte 23 Nisan Parkı ve Koşu Yolu’nun açılışını yaptı. Başkan Bozbey parkı çocuklarla birlikte gezerek onların keyiflerine ortak oldu.

SÜS HAVUZU İLE İLGİ ÇEKİYOR

3 bin 40 metrekarelik alana kurulan 23 Nisan Parkı ve Koşu Yolu’nda, çocuklar için oyun grubu yer alıyor. Vatandaşların spor yapabilmeleri için 100 metre uzunluğunda koşu yolu ve spor aletlerinin de yer aldığı  parkın ortasındaki süs havuzu da farklı bir görünüm sunuyor.