Nilüfer’de binler ulusal egemenlik için yürüdü

Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve halkın egemenliğini ilan ettiği gün olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Nilüfer’de halkın katıldığı yürüyüşle kutlandı. Nilüfer Belediyesi’nin “Ulusal Egemenliğimiz İçin Yürüyoruz” sloganıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda düzenlediği yürüyüş büyük ilgi gördü. Saat 16.00’da Akuğur Market karşısından başlayan yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile coşku içinde yürüyen binlerce kişi, ulusal egemenliğe bir kez daha sahip çıktı. Marşlar eşliğinde bulvar boyunca yürüyen vatandaşlara çevredeki binalarda oturanlar da balkonlarda bayrak sallayarak, alkışlayarak eşlik etti. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı ulusal egemenlik yürüyüşü, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Meydanda toplanan coşkulu topluluğa seslenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Bozbey: Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacak

Bozbey, meydanı dolduranlara, “Demokrasi bayrağını dalgalandıran, egemenliğimizi haykıranlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Onuruna, sözüne, ülkesine sahip çıkanlar, bu yürüyüşte omuz omuza duranlar, bu yürüyüşe yüreğini koyanlar, kutlu olsun 23 Nisan, kutlu olsun egemenliğimiz” diyerek seslendi. 23 Nisan’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu, bağımsızlığın, egemenliğin ilan edildiği gün, olduğuna dikkat çeken Bozbey, “Bugün, Mustafa Kemal’in, ‘Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir’ dediği gün” ifadelerini kullandı.

Egemenliğin sonsuza dek yaşamasını istediklerini söyleyen Bozbey, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim istediğimiz işte bu gücün, bu egemenliğin, sonsuza kadar yaşamasıdır. Sizler var oldukça, demokrasi sevdalıları, bağımsızlık sevdalıları var oldukça, güzel günlere olan inancımız var oldukça cumhuriyetimiz de, milletin egemenliği de sonsuza dek yaşayacaktır. Heybemizde umut, yüreğimizde dirençle bu ülkenin hukuk devleti olması için mücadeleye devam edeceğiz. Bu ülkede herkesin inancını özgürce yaşayabilmesi ve bilimin aydınlığının ülkeye yayılması için laikliğe sahip çıkacağız. Çocuklar, sizin için sahip çıkacağız. Atatürk’ün sadece size değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günde, size sözümüz olsun.”

“Karanlığın karşısına dikileceğiz”

Ülkenin geleceğini kimsenin karartmasına izin vermeyeceklerini belirten Başkan Bozbey, “Tek yürek, tek vücut olup karanlığın karşısına dikileceğiz. Aydınlık, pırıl pırıl bir ülkede, mutlulukla büyümeniz, gülümseyerek koşup oynamanız için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Konuşmasını, herkesin Miraç Kandili’ni kutlayarak bitiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu gece dualarınız, demokrasimiz için, barış için, kardeşlik için, çocuklarımızı geleceği için olsun” dedi.