Nilüferliler iftar sofralarında buluşuyor

Nilüfer Belediyesi, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da kentin birçok mahallesinde vatandaşları iftarda bir araya getiriyor. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen geleneksel mahalle iftarlarının ilki, Maksempınar Mahallesi’nde gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, eşi Seden Bozbey ve oğulları Meriç ile birlikte iftardaydı. Mahalle meydanına kurulan masaları tek tek gezen Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşların Ramazan ayını kutladı ve iyi dileklerde bulundu. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği iftarda, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu yaşatıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte edilen duanın ardından vatandaşlar, orucunu açtı.

Nilüfer’de Ramazan ayının tüm güzellikleriyle geçmesi için halka yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Yardımlaşma, dayanışma, beraberlik ve bereket ayı olan Ramazan ayı boyunca Nilüfer’deki 25 mahallede toplam 20 bin kişilik iftar yemeği vereceğiz. Mahalle iftarlarımıza Maksempınar’da başladık. Vatandaşlarımızın iftar organizasyonumuza gösterdiği ilgi bizi de mutlu etti. Bunun yanında Ramazan ayı boyunca teravih namazının ardından Nilüfer’in 64 mahallesindeki 91 camide vatandaşlarımıza tatlı ikramımız oluyor. Ramazan ayının kentimizde ve ülkemizde huzur içinde geçmesini dilerim” dedi.

Yemeğin ardından mahalle meydanına kurulan sahnede çocuklara yönelik etkinlikler de düzenlendi. Çocuklar, anlatılan masalları heyecanla dinlerken, Karagöz Hacivat oyunuyla da keyifli anlar yaşadı.

92 İBADETHANEDE 53 BİN METREKARE HALI TEMİZLENDİ

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de, ibadethanelerin dolup taştığı Ramazan ayı öncesi, kentte bulunan tüm ibadethanelerin temizliğini gerçekleştirdi. Müdürlük bünyesinde oluşturulan mobil ekipler, bir ay boyunca 64 mahallede bulunan 92 ibadethanenin halılarını temizledi.