Ebru Atölyesi kursiyerlerinden sergi

Nilüfer Belediyesi’nin açtığı atölyelerde eğitim alan kursiyerler, yıl sonu sergileriyle çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta karikatür atölyesinin sergisine ev sahipliği yapan Konak Kültürevi’nde bu hafta ebru çalışmaları yer alıyor. Nilüfer Belediyesi Ebru Atölyesi’nde Kaatı-Ebru Sanatçısı Dilek Erim eşliğinde eğitim alan kursiyerler, bir yıllık çalışmalarından seçmeleri açtıkları sergide izlenime sundu.

Sergi açılışına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş ile çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi açılışında konuşan Meclis Üyesi Okumuş, “Ebru sanatı çok eski yıllardan bugüne gelen en güzel sanatlardan birisi. Nilüfer Belediyesi olarak açtığımız atölyelerde bu sanatın yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için çocuk yaştan itibaren eğitimler düzenliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Nilüfer Belediyesi Ebru Atölyesi’nde ebru sanatını gerçek anlamda icra edildiğini kaydeden eğitmen Dilek Erim de, “Ebru, bizim geleneksel Türk süsleme sanatlarımızdan biri. Atölyemizde tamamen toprak boya, kitre ve sığırın ödüyle çalışıyoruz. Böyle çalışıldığı zaman yapılan eserler koleksiyon değeri taşır. Nilüfer Belediyesi’ne hem ebru hem kaat-ı konusunda bize sundukları muhteşem ortam ve çalışma imkânı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına eğitmen Dilek Erim’e çiçek vererek teşekkür etti. Meclis Üyesi Okumuş, eğitmen Dilek Erim ile birlikte kursiyerlere katılım sertifikalarını da verdi. 8-14 yaş grubu ile yetişkin kursiyerlerin toplam 90 eserinin yer aldığı sergi, bir hafta boyunca Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.