CHP Üç Fidan Gençlik Parkı’nda bayramlaştı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa il örgütü Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde bayramlaşmak için buluştu.  Üç Fidan Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, CHP Bursa il ve ilçe teşkilatından temsilcilerin yanı sıra siyasi parti ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı. Geçirdiği operasyon nedeniyle törene katılamayan CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir,  telekonferans sistemiyle programa katılarak herkesin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Geniş katılımın olduğu bayramlaşma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak şöyle devam etti: “Dünyanın her köşesinde bayramları bayram tadında yaşayan, insanların katledilmediği, anaların ağlamadığı, çocukların ağlamadığı adaletli bir ortamda, adaletin var olduğu bir dünyada yaşama arzusuyla bayramınızı kutluyorum. Çünkü bayram demek kardeşlik demektir, bayram demek demokrasi, adalet, sevgi ve paylaşmak demektir. Bu bayram bizim için çok daha fazla önemlidir. Genel Başkanımız 12 gündür yollarda. Herkes için adalet yürüyüşünü hepimiz içselleştirmeliyiz. Çünkü bu ülkede, birlikte, barış içinde, sevgi, güven ve huzur içinde yaşama arzusu içerisindeyiz. Bu ülkede kardeşçe yaşamanın mutlaka ve mutlaka çözümünü bulmak zorundayız. Bunun en temel yolu da demokrasidir, adalettir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünü dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri olduğunu söyleyerek herkesin bu yürüyüşün parçası olması gerektiğini söylerken, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da programa katılanların bayramını kutladı.

CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or da “Bu yıl geçmiş bayramlardaki bayramlaşma törenlerinden farklı bir misyonla bayramlaşma törenimizi Nilüfer Üç Fidan Gençlik Parkı’nda gerçekleştiriyoruz. En büyük ailemizle bir araya geldiğimiz yerin bir anlamı olması gerektiğine inanarak, savundukları insani değerler uğruna faşizmin aramızdan aldığı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve  Hüseyin İnan’ı da anmak için buradayız bugün. Özgür ve bağımsız bir Türkiye için hiç düşünmeden canını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm yoldaşlarımızı bir bayram günü analım diyerek burada buluştuk” dedi.

Konuşmaların ardından bayramlaşmaya geçildi. Programa katılanların birbirleriyle tek tek bayramlaşmasının ardından İmece Grubu sahne aldı. CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte partililer İmece Grubu’nun şarkılarına halay çekerek eşlik etti.