Bozbey (FMDV) Genel Kurul Toplantısı’na katıldı

Uluslararası platformda yerel yönetimler arasındaki dayanışmayı ve finansal kapasitelerini güçlendirme amacıyla Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) ve Metropolis adlı büyük şehirler ağının inisiyatifi ile kurulan Kentsel Gelişme Küresel Fonu’nun (FMDV) Genel Kurul Toplantısı, Kanada’nın Montreal kentinde yapıldı. 12. Metropolis Dünya Kongresi’ne paralel olarak 19-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen toplantıya, aynı zamanda FMDV’nin kurucu üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. 2016-2017 faaliyet raporunun görüşüldüğü genel kurul toplantısında, FMDV’nin yeniden yapılandırılması, uluslararası ve yerel iş birliklerinin geliştirilmesinin yanı sıra 2020 yol haritası da belirlendi.

Toplantıda, FMDV’nin kuruluşunda önemli roller üstlenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de düşünce ve önerilerini paylaştı. FMDV’nin yeni yapısı ve geleceği ile ilgili önerilerde bulunan Başkan Mustafa Bozbey, FMDV’nin uzmanlığı ile UCLG ve Metropolis organizasyonların güçlerinin birleşmesiyle, FMDV’nin Türkiye ve bölge ülkelerinde de daha büyük başarılar elde edebileceğini vurguladı.

Eş Başkanlığını Fransa’nın Paris Belediye Başkan Yardımcısı Patrick Klugman ile Johannesburg Belediye Meclis Üyesi Geoffrey Makhubo’nun yaptığı FMDV’de, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de iki dönemdir Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.